Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Διαδηλώσεις κατά της Monsanto σε όλο τον κόσμο


Ακτιβιστές σε όλο τον κόσμο πραγματοποίησαν διαδηλώσεις ενάντια στον κολοσσό της βιοτεχνολογίας Monsanto των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.

Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Η επιστήμη του κοινωνικού κανιβαλισμού και η τέχνη της εξαπάτησης !!!


Γιώτα Ιωαννίδου

Το 1996, ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) δημοσίευσε στο 13ο τεύχος του επίσημου περιοδικού του, ένα άρθρο του Κρίστιαν Μόρισον με τίτλο «Οι δυνατότητες πραγματοποίησης των διαρθρωτικών αναπροσαρμογών».

Επρόκειτο για την έκθεση του Κέντρου Ανάπτυξης του ΟΟΣΑ με θέμα τα προβλήματα και τους τρόπους πολιτικής χειραγώγησης των πληθυσμών ώστε να μπορεί μια κυβέρνηση να περνά αυστηρά μέτρα λιτότητας και τις διαρθρωτικές αλλαγές,  σαν αυτά που επέβαλε κατά τη δεκαετία του 1980 η επέλαση του νεοφιλελευθερισμού σε μια σειρά από «αναπτυσσόμενες» χώρες και χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Ας ρίξουμε μια διαγώνια ματιά στο…αποκαλυπτικό αυτό κείμενο

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ (Γενετικά Τροποποιημένα), ΑΤΟΜΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΙ… ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ;


Φωτό: wikipedia
Είναι φανερό ότι οι εταιρείες παραγωγής μεταλλαγμένων σπόρων επιμένουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, επικαλούμενες οτιδήποτε θα τις διευκόλυνε (νόμους, επιστημονικές έρευνες, την παγκόσμια φτώχεια και την κατάσταση της γεωργίας), για να επιτραπεί στην Ε.Ε. η είσοδος ορισμένων μεταλλαγμένων προϊόντων, όπως ο σπόρος καλαμποκιού, για καλλιέργεια. Οι επιμέρους χώρες της Ευρώπης διατηρούν τη δική τους εθνική πολιτική, ενώ παράλληλα η ΕΕ υποκύπτοντας στις πιέσεις των ευρωπαίων πολιτών διατηρούσε ώς τώρα μία αρνητική στάση.
Πρόσφατα όμως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να επιτρέψει την κυκλοφορία του μεταλλαγμένου καλαμποκιού για καλλιέργεια και προτίθεται να πιέσει για άρση της απαγόρευσης εκείνες τις χώρες, όπως η Γαλλία, η Ουγγαρία και η Ελλάδα, που απαγορεύουν τα μεταλλαγμένα στην εθνική τους επικράτεια πράγμα που είναι εξάλλου και σύμφωνο με το λαϊκό αίσθημα (Βλέπετε 1).

Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ & Η ΣΥΜΟΛΗ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ & ΤΗΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ ΣΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ


gennisi katanalotismouΣύμφωνα με τον Φρόιντ, σεξουαλικά και επιθετικά ένστικτα καθορίζουν την ανθρώπινη φύση ενώ στο μυαλό των ανθρώπων υπάρχουν ανεξέλεγκτες δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν άτομα και κοινωνίες στο απόλυτο χάος. Αναπτύχθηκαν έτσι θεωρίες για τον έλεγχο του επικίνδυνου όχλου στο πλαίσιο της «δημοκρατίας της μάζας». Βασικός πρωταγωνιστής στη χειραγώγηση της μάζας και στον έλεγχο του ανθρώπινου νου με χρήση των θεωριών του Φρόιντ, υπήρξε ο Έντουαρντ Μπερνέζ, ανιψιός του Φρόιντ. Ο Μπερνέζ, δίδαξε πρώτος πώς η σύνδεση των προϊόντων μαζικής παραγωγής με ασυνείδητες επιθυμίες, πείθει τον κόσμο να αγοράζει πράγματα που δεν χρειάζεται.

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ ---


Foods_Market_commonΠαίρνοντας ως αφετηρία τη συχνά επαναλαμβανόμενη δημόσια συζήτηση σχετικά με το φθηνό και το ακριβό πετρέλαιο και τον ρόλο των κερδοσκόπων στη διαμόρφωση της τιμής του[1], αλλά και τις προβλέψεις για μια νέα κρίση έλλειψης τροφίμων, θα ήταν σκόπιμο να παρατηρήσουμε ότι είναι αναγκαίο να διαχωρίσουμε τη διασταύρωση της προσφοράς και της ζήτησης σε δύο επίπεδα:

Bρέχει; Θα φορολογείστε...!


Μέχρι τώρα είχαμε τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, την αύξηση των φόρων, και την αύξηση των τιμών. Στην πολιτεία του Μέριλαντ στις Η.Π.Α. όμως, η τοπική κυβέρνηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο “φαντασίας και δημιουργικότητας” αποφασίζοντας τηφορολόγηση της... βροχής που θα πέφτει στις ατομικές ιδιοκτησίες!