Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Πρόγραμμα Xkeyscore: Οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τα πάντα στο διαδίκτυο




Νέες αποκαλύψεις από τον Guardian σχετικά με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η NSA, χρησιμοποιούσε ένα πρόγραμμα που της επέτρεπε να παρακολουθεί ολόκληρο το διαδίκτυο και να έχει πρόσβαση σε τεράστιες βάσεις δεδομένων.
Αυτό αποδεικνύουν τα απόρρητα έγγραφα, που παρέδωσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν. Όπως αναφέρει οGuardian σε αυτά, στελέχη της NSA παραδέχονται ότι το πρόγραμμα "XKeyscore", είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα παρακολούθησης μέσω διαδικτύου.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Η Γλώσσα του Ελληνικού Νεοφιλελευθερισμού: Νέος ολοκληρωτισμός και «διπλή γλώσσα» !!!

«Και νόμισαν πως είχαν το δικαίωμα ν’ αλλάξουν και τη συνηθισμένη ανταπόκριση των λέξεων προς τα πράγματα, για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους…(…)… Αιτία για ολ’ αυτά είναι η όρεξη ν’ αποχτήσουν δύναμη οι άνθρωποι από απληστία και φιλοδοξία•». ( Θουκυδίδης, Ιστορία, Βιβλίο Γ΄, Μτφρ. Ε. Λαμπρίδη )

Η νεοφιλελεύθερη γλώσσα έχει εισβάλει στο φαντασιακό μας. Λέξεις όπως μεταρρυθμίσεις, λιτότητα, ανάπτυξη, εξυγίανση, επανακεφαλαιοποίηση, ευελιξία, υποτίμηση, ανταγωνιστικότητα, χρεοκοπία, και τόσες άλλες, λειτουργούν απειλητικά στο μυαλό μας, δημιουργούν συναισθήματα αβεβαιότητας και ανασφάλειας, εγκαθιδρύουν μέσα μας το απεχθές αόρατο πρόσωπο μιας πανίσχυρης τεχνολογικής εξουσίας, μπροστά στην οποία αισθανόμαστε…ανίσχυροι και ανήμποροι.

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ευρωπαϊκή Ένωση: εκεί όπου οι φαντασιώσεις των εταιρειών γίνονται πραγματικότητα

φωτ. Οδοφρ.
 του David Cronin                   Σεισαχθεια
Ο Έντουαρντ Σνόουντεν έφερε στο φως πολύ περισσότερα από μια υπόθεση μαζικής παρακολούθησης και κατασκοπίας. Πιθανώς χωρίς να έχει την πρόθεση, τράβηξε την προσοχή στο πόσο δουλοπρεπείς είναι οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης έναντι των ΗΠΑ.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Πως μας παρακολουθεί η Google


Μια λίστα με τους τρόπους που γνωρίζουμε ότι χρησιμοποιεί η Google για να μας παρακολουθεί. Κάποιοι θα στοιχημάτιζαν ότι είναι πολύ μεγαλύτερη η λίστα με τις μεθόδους παρακολούθησης που δεν γνωρίζουμε.

Το δόγμα του αμόκ


του ΚΙΜΠΙ
Η Ναόμι Κλάιν, στο «Δόγμα του σοκ», περιγράφει τους τυπικούς βασανισμούς κρατουμένων από Αμερικανούς στρατιωτικούς ανακριτές, είτε ανακριτές της CIA. Τα μέσα που χρησιμοποιούν, ανεξάρτητα από τη βία που περιλαμβάνουν και τον αποτροπιασμό που προκαλούν, αποσκοπούν σε ένα πράγμα: στην πλήρη καταστολή της βούλησης του ανακρινόμενου, ώστε να γίνει παθητικός, χωρίς ίχνος αντίστασης, απολύτως συνεργάσιμος. Η μέθοδος βασίζεται σε παλαιότερες ψυχιατρικές μεθόδους, στις οποίες τα ηλεκτροσόκ και άλλα αισθητηριακά σοκ αντιμετώπιζαν έναν βίαιο και ενδεχομένως επικίνδυνο και για τον εαυτό του ασθενή, σβήνοντας από τον εγκέφαλό του ολόκληρα «κεφάλαια» μνήμης, σκέψης, χαρακτήρα και ήθους.

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Επείγουσα Ανακοίνωση: Πολίτη, δεν έχεις χρήμα αρά δεν έχεις δικαιώματα !!! (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ)


Η ενημέρωση αυτή έρχεται από το  μέλλον μας. Σε λίγους μήνες ή χρόνια ο κόσμος μας θα είναι εντελώς διαφορετικός από ότι σήμερα, και μάλλον  αυτό το μέλλον θα το έχουμε επιλέξει ως κοινωνία…

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Ο "ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ" ΤΩΝ ΗΠΑ ΒΛΕΠΕΙ, ΑΚΟΥΕΙ, ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ!

ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ!
 Του ΣΩΤΗΡΗ ΣΙΔΕΡΗ
Ο παγκόσμιος σάλος που έχει προκληθεί από τις αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων πολιτών από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, επιβεβαιώνει τις καχυποψίες και το κλίμα ανασφάλειας, σχεδόν υστερικής, που επικρατεί στον δυτικό κόσμο .