Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

(Φοβερό)! Τα μεγαλύτερα όπλα μαζικής καταστροφής είναι αυτά που καταστρέφουν το μυαλό των ανθρώπων !!!

Στη Συρία γίνεται πλέον χαμός, τουλάχιστον στο επίπεδο της προπαγάνδας, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη για χρήση χημικών όπλων.Τα χημικά όπλα είναι -θεωρητικά- απαγορευμένα και παράνομα με βάση τις διεθνείς συνθήκες, κάτι που σημαίνει ότι αποτελούν μια πρώτης τάξεως αφορμή για να πείσουν οι κυβερνώντες του λαούς ότι “πρέπει” να επιτεθούν. Όχι ότι θα μας…ρωτήσουν και πολύ, και ούτε και οι λαοί θα πολυενδιαφερθούν, αλλά τέλος πάντων “λίγη συναίνεση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν”.

Ποιες κυβερνήσεις «κάρφωσε» το Facebook


Στη δημοσιότητα έδωσε ο διαδικτυακός κολοσσός Facebook τις αναφορές σχετικά με το ποιες κυβερνήσεις χωρών κατέθεσαν αιτήματα για να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα χρηστών του.

Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Σύνθημα και Εξουσία: Μονοπώλιο της Βίας και Μονοπώλιο του Λόγου.


Η ιστορική εμπειρία, δείχνει ότι το πολιτικό σύνθημα που εκφέρεται από την κατεστημένη εξουσία, είναι ικανό να μεταστρέψει και να καλύψει, να προτρέψει και να μεταλλάξει, να παραπλανήσει και να ντύσει την πραγματικότητα με ένα υπνωτικό πέπλο, έτσι ώστε αυτή, να φαίνεται σαν κάτι που δεν είναι ή έστω να γίνεται δυσδιάκριτη, σαν σε μισοσκόταδο.

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Μαθητές για πούλημα…

d4038bd878a8b57bf069e088195c329c-500x333Του Στήβεν Μάνιγκ
Πώς οι επιχειρήσεις αγοράζουν το εισιτήριό τους για τις αίθουσες διδασκαλίας των ΗΠΑ
Η ριζική μείωση των δαπανών για την εκπαίδευση στις ΗΠΑ από το νεοφιλελευθερισμό των ρεπουμπλικάνων Ρήγκαν-Μπους και των Δημοκρατικών διαδόχων τους στις δύο τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα, έκανε τα σχολεία εύκολο στόχο για μια κερδοσκοπική εισβολή των επιχειρήσεων. Τις συνέπειες αυτής της εισβολής και τις αντιστάσεις μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών περιγράφει ο Στήβεν Μάνιγκ στο άρθρο του που δημοσίευτηκε το Σεπτέβρη του 1999 στο αμερικάνικο περιοδικό The Nation. Όταν πρωτοδημοσίευτηκε στα ελληνικά όλα αυτά φάνταζαν ακραία και μακρινά. Όχι όμως και στην Ελλάδα του «πρωτογενούς πλεονάσματος»…

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Έλεγχος του νου... Οι σκέψεις σας δεν είναι δικές σας


Ακολουθεί απόσπασμα συνέντευξης με τον Στήβεν Τζέϊκομπσον που εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο όλοι μας χειραγωγούμαστε, ιδιαίτερα μέσω της τηλεόρασης καθώς και το γεγονός ότι οι σκέψεις σας μπορεί να μην είναι δικές σας, αλλά σας τις "φύτεψαν" προγραμματίζοντας τον εγκέφαλό σας από τη στιγμή της γέννησης σας.

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Washington Post: Ο νέος ιδιοκτήτης, οι σχέσεις του με κυβέρνηση,CIA


H Washington Post ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η εφημερίδα πωλήθηκε στον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon.com, Jeff Bezos, στην τιμή των 250.0000 δολαρίων. Ο Bezos, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ελέγχει τώρα μία από τις πιο ισχυρές εφημερίδες στις ΗΠΑ. Ορισμένοι επικριτές της πώλησης της εφημερίδας έχουν τονίσει τους στενούς δεσμούς που έχει ο Bezos με την αμερικανική κυβέρνηση, και όχι μόνο. Επιμέλεια: Κατρίν Αλαμάνου

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Για το «1984» του Τζορτζ Όργουελ


Το 1984, σε έναν κόσμο που έχει διαιρεθεί σε τρεις πελώριες δικτατορίες μετά από έναν πυρηνικό πόλεμο, ο Ουίνστον Σμιθ, ένας Λονδρέζος που εργάζεται στο ξαναγράψιμο της ιστορίας σύμφωνα με την εκάστοτε κομματική γραμμή, βιώνει, μόνος αυτός ανάμεσα σε όλους τους συμπατριώτες του, απαγορευμένα συναισθήματα και σκέψεις. Ο Φιλίπ Κριβάλ μιλάει στο Nouvel Observateur.