Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Το Παγκόσμιο Ντόμινο της Εντροπίας



φωτ. Οδοφρ. 



























































του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Το μεγάλο στρατηγικό ερώτημα τώρα, μετά το δημοψήφισμα και την επανένωση της Κριμαίας με την Ρωσία, είναι αν θα τολμήσουν οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. να προχωρήσουν σε μια στρατηγική αναμέτρηση κατά του Πούτιν που θα μπορούσε να οδηγήσει σε γενικευμένη, ακόμα και θερμοπυρηνική, αναμέτρηση ή θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο διπλωματικής εκτόνωσης, έστω προς το παρόν.

Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

«Όταν σε οδηγεί η ουτοπία, γίνεσαι ο εαυτός σου»

 
[...]Μπορεί, λοιπόν, μια συζήτηση για την ουτοπία να μοιάζει θεολογική, αλλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι ο «Μεσσίας είναι συλλογικός, είναι η ίδια η ανθρωπότητα[…] η καταπιεσμένη ανθρωπότητα»* και πως η ουτοπία, αυτός ο τόπος που τον πλησιάζεις και συνεχώς μοιάζει να απομακρύνεται, σου χαράζει την διαδρομή γιατί, όπως επισημαίνει ο Στέφανος Ροζάνης σε μια από τις ομιλίες του (που συγκαταλέγονται στο βιβλίο Ομοίωμα δημοκρατίας), όταν σε οδηγεί η ουτοπία, γίνεσαι ο εαυτός σου[…]

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

«Πρόβα» Στρατιωτικού Νόμου για τις Δημοκρατίες του αύριο !!!



Στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν σε χαμηλό ύψος πάνω από κατοικημένες περιοχές μιας αμερικανικής μεγαλούπολης. Τεθωρακισμένα οχήματα με πυροβόλα όπλα περιπολούν σε…

έρημους κεντρικούς δρόμους, καθώς έχει επιβληθεί ολοκληρωτική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Ο Banksy ξαναχτυπά σχολιάζοντας τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις;

Ο Banksy, ο μυστηριώδης διάσημος βρετανός καλλιτέχνης street art, επέστρεψε. Τουλάχιστον, σύμφωνα με όσα εκτιμούν τα μέσα ενημέρωσης 
Ομυστηριώδης διάσημος Βρετανός καλλιτέχνης street art, Banksy επέστρεψε παρουσιάζοντας την νέα του δημιουργία σε τοίχο της πόλης Cheltenham.

Στο γκράφιτι που όλα δείχνουν ότι ανήκει στον καλλιτέχνη βλέπουμε τρεις μυστικούς πράκτορες να παρακολουθούν τηλεφωνικές συνομιλίες γύρω από τηλεφωνικό θάλαμο.

MK-ULTRA: Πλύση εγκεφάλου δια χειρός CIA


Η δεκαετία του 1950 ήταν η εποχή του αμερικανικού ονείρου. Οι ταινίες θύμιζαν στις αμερικανικές οικογένειες ότι αποτελούν πρότυπο ευτυχίας σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αισιοδοξίας. Σε αυτό το παραμυθένιο σκηνικό, σαν σήμερα στις 13 Απριλίου το 1953, πίσω απ’ το αμερικανικό όνειρο και τις ταινίες του Hollywood ξεκίνησαν στη CIA μυστικά προγράμματα Mind Control (Έλεγχος μυαλού) με πειράματα σε ανυποψίαστους πολίτες.

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Τον Μεγάλο Αδελφό μόνο οι τυφλοί δεν τον βλέπουν σήμερα!


του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη* 
Σήμερα, η κυριαρχία των εγκληματικών ελίτ είναι παγκόσμια. Αυτοί που έχουν την δύναμη στα καθεστωτικά συστήματα όπως οι σημερινές Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση ή τα καθεστώτα των αναπτυσσόμενων χωρών, είναι ολιγάρχες και κλέφτες που διοικούν μια τεράστια κλεπτοκρατία. Τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι πολυεθνικές επιχειρήσεις που υπηρετούν τυφλά είναι τόσο αδίστακτα και διεφθαρμένα όσο και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή η Ομοσπονδιακή Τράπεζα στις ΗΠΑ. 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» ανακοινώθηκε πρώτη φορά δημοσίως σε έναν χαρακτηριστικό λόγο του Αμερικανού προέδρου Τζωρτζ Μπους (πατέρα) την παραμονή του Πολέμου του Κόλπου. Παρουσιάστηκε σαν μια νέα ισορροπία δυνάμεων χωρίς να δηλώνεται ο πολύ σκοτεινότερος σκοπός: η πολιτική και οικονομική κυριαρχία πάνω στον κόσμο από μια εξαιρετικά ισχυρή επιχειρηματική ελίτ.