Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Φυλακές υψίστης ασφαλείας: Ο σωφρονισμός έγινε αφανισμός

Κατρίν Αλαμάνου
Οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ καλούνται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο με τις νέες ρυθμίσεις στον Σωφρονιστικό Κώδικα, στον οποίο περιλαμβάνονται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας, ενώ πριν ένα χρόνο οι εκπρόσωποι των δύο κομμάτων ψήφιζαν ακριβώς τα αντίθετα στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο tvxs.gr ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης. Οι φυλακές Γ' τύπου που δρομολογούνται «δεν έχουν να καμία σχέση με σωφρονισμό, αλλά με εξουθένωση και αχρήστευση» των κρατουμένων, τονίζει.

Μυστικό πείραμα. Το Facebook "έπαιξε" με τα συναισθήματά μας

Τα αποτελέσματα ενός “μυστικού” πειράματος στο Facebook δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτό το μήνα, προκαλώντας κύματα αντιδράσεων από την πλευρά των χρηστών, καθώς το Facebook χειραγώγησε τα συναισθήματα εκατοντάδων χιλιάδων χρηστών, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Οργανώσεις ακτιβιστών πέταξαν με αερόστατο πάνω από τα κεντρικά γραφεία της NSA



"Παράνομη Κατασκοπεία από την NSA". Αυτό έγραφε το μικρό αερόστατο στο οποίο επέβαιναν μέλη τριών οργανώσεων ακτιβισμού και βρέθηκε να πετά απάνω από τα κεντρικά γραφεία της NSA στη Γιούτα. Επρόκειτο για μία διαμαρτυρία για τα προγράμματα μαζικής παρακολούθησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ένας λόγος για να πούμε όχι στα ελληνικά λευκά κελλιά

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013


Πολιτική βία εναντίον του ελληνικού λαού - και όχι κρατική - είναι η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των 4 νεαρών με έντονα τα σημάδια κακοποίησης!!!


Διάδωσέ το!!!


Η κρατική βία είναι ένα θέμα. Η τρομοκρατία – εντός  ή εκτός εισαγωγικών -  είναι επίσης θέμα. Η δημοσιοποίηση φωτογραφιών συλληφθέντων είναι, επίσης, ένα άλλο θέμα, που άπτεται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.  Όμως, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών των τεσσάρων ληστών - σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της αστυνομίας- που συνελήφθησαν για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, με έντονα σημάδια κακοποίησης στα πρόσωπά τους, είναι ΤΟ ΘΕΜΑ.
Σε επίπεδο σημασιολογίας το μήνυμα είναι απόλυτα σαφές, δεν χωράει δεύτερη ερμηνεία: Προσέξτε, αυτά που ξέρατε τέλειωσαν . Η  Αστυνομία - μπορεί και το κάνει – χρησιμοποιεί την πιο ωμή, την πιο βάρβαρη, σωματική βία. Φρόντισε να μην έχεις ¨δοσοληψίες¨ μαζί της. Οι κανόνες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έπαψαν  να ισχύουν!
Σε μια εποχή έντονων κοινωνικών αγώνων, το μήνυμα κυρίως απευθύνεται προς κάθε κοινωνικό αγωνιστή, προς κάθε ελεύθερη  φωνή, προς κάθε απλό διαμαρτυρόμενο πολίτη: Τα κεφάλια μέσα!
Σε επίπεδο πολιτικής το συμπέρασμα είναι απλό, απλούστατο. Οι νοσηροί άνθρωποι της εσωτερικής τρόικας, της Κυβέρνησης, στην προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις από την λαοκτόνα πολιτική τους, πετούν στο καλάθι των αχρήστων και την τελευταία  επίφαση ανθρωπισμού, ατομικών και ανθρώπινων δικαιωμάτων και Δημοκρατικής Λειτουργίας των κατασταλτικών μηχανισμών. Ακόμα και η Χούντα, φρόντιζε να μην υπάρχουν στις φωτογραφίες συλληφθέντων σημάδια βίας. Δεν ήθελε να αποτυπώνεται πως η εξουσία της εκπηγάζει από την βία. Σήμερα, όμως, στο ιδιότυπο τροϊκανό καθεστώς που επιβάλλεται στο προτεκτοράτο που λέγεται Ελλάδα, οι διαχειριστές του, όχι μόνο το πράττουν αλλά και το διαφημίζουν μέσω των φωτογραφιών, για να εμπεδωθεί στην συνείδηση των πολιτών ο φόβος, η  ισχύ της εξουσίας και η αρνσησιμαχία.
Το ιδιότυπο καθεστώς της εσωτερικής τρόϊκας , όμως, είναι ¨κουτοπόνηρο¨. Αφού πέρασε το μήνυμα που ήθελε έριξε τις δημοσιογραφικές του εφεδρείες σε έναν αγώνα διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης, βαφτίζοντας την πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά δεδομένα  πολιτική βία ως συνηθισμένη κρατική βία. Ναι, κύριοι παρλαπιπιστές  δημοσιολογούντες, υπήρξε κρατική βία στην υπόθεση των τεσσάρων συλληφθέντων. Όμως, τις φωτογραφίες τις έβγαλαν οι επικοινωνιολόγοι της Αστυνομίας. Δεν πιστεύω, να υπάρχει τόσο αφελής Έλληνας που να πιστεύει, πως οι επικοινωνιολόγοι της Αστυνομίας δεν γνώριζαν το μήνυμα που περνούσαν οι συγκεκριμένες φωτογραφίες. Δεν πιστεύω,  να υπάρχει τόσο αφελής Έλληνας που να πιστεύει,  πως οι επικοινωνιολόγοι την ευθύνη να αμαυρώσουν το προφίλ της αστυνομίας την πήραν μόνοι τους. Όχι, κύριοι! Το πράσινο φως τους το έδωσε η πολιτική ηγεσία της Αστυνομίας, ο Δένδιας, ο Ρουπακιώτης, ο Σαμαράς, ο Κουβέλης και ο Βενιζέλος! Και αυτοί έχουν την αποκλειστική ευθύνη…
 Σε επίπεδο ανθρώπινο, οι νοσηροί άνθρωποι με τους νοσηρούς εγκεφάλους, ποδοπάτησαν και κάθε έννοια ανθρωπισμού. Πώς αισθάνθηκαν, Έλληνα πολίτη, οι γονείς, τα αδέρφια, οι συγγενείς και οι φίλοι αυτών των – έστω και ληστών-  παιδιών μπροστά στις φωτογραφίες;
Εσύ, πώς θα αισθανόσουν, αν ήταν τα δικά σου παιδιά, οι δικοί σου συγγενείς, οι δικοί σου φίλοι;
Έλληνα πολίτη, κοίτα τις φωτογραφίες και απάντησε πρώτα – πρώτα στον εαυτό σου…

Αλήθεια, η  Αριστερά τι θα κάνει;

Σ. Καστριώτης 

http://odofragma-skas.blogspot.gr/2013/02/4_4.html

Επίσης (εδώ): 

Δένδια ακόμη και οι Αμερικανοί στα λένε - όχι μόνο εμείς - για τους νεαρούς στην Κοζάνη)! "Κεραυνοί" του Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Κατάχρηση εξουσίας και έξαρση της ρατσιστικής βίας στην Ελλάδα της κρίσης


http://odofragma-skas.blogspot.gr/

Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Drones: Ο εξελιγμένος «Μεγάλος Αδελφός» έρχεται στην Ελλάδα



Σε τελικό στάδιο υλοποίησης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής της Κυριακής», το σχέδιο της ΕΛΑΣ για την αγορά μη επανδρωμένων αεροσκαφών  (UAV – Unmmaned Aerial Vehicle), γνωστά και ως «Drones». 

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Ο γιατρός που έκανε τις λοβοτομές, σόου και εγχείρησε 12χρονο παιδί επειδή ήταν άτακτο



Η πρώτη λοβοτομή έγινε το 1935 από τον Πορτογάλο ψυχίατρο Αντόνιο Έγκαζ Μονίζ. Έκανε δύο τρύπες στην κάθε πλευρά του κεφαλιού και έκοψε τα νεύρα που συνέδεαν το μπροστινό μέρος με τον υπόλοιπο εγκέφαλο.
Ο Ιταλός ψυχίατρος Αμάρο Φιαμπέρτι βρήκε ένα τρόπο να κάνει την εγχείρηση μόλις σε 10 λεπτά. Τον αντέγραψε ο Αμερικάνος ψυχίατρος Γουόλτερ Φρίμαν, το 1945. Αντί να τρυπάει και να ανοίγει το κρανίο, κάρφωνε δύο βελόνες στις άκρες των ματιών και από εκεί έκοβε τα νεύρα του εγκεφάλου. Για να μην αντιστέκεται ο ασθενής, του έκανε ηλεκτροσόκ μέχρι να λιποθυμήσει. Η ιατρική πολλές φορές διέφερε ελάχιστα από τα σκληρότερα βασανιστήρια.

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

(Ο πάσης φύσεως αναρθολογισμός είναι η βάση της ιδεολογικής χειραγώγησης των μαζών στο δρόμο για την πακοσμιοποίηση)! Oι εξορκιστές επιστρέφουν. Τελετές που διχάζουν και έρχονται σε αντίθεση με την επιστήμη


Η Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία εκπαιδεύει νέους εξορκιστές για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.
Η Εκκλησία υποστηρίζει μάλιστα ότι αυτή η ξαφνική ζήτηση οφείλεται στο γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταπιάνονται με την τεχνική του εξορκισμού, κυρίως με πληροφορίες που αντλούν από το Ίντερνετ. Ο Φραντσέσκο Μπαμόντε, πρόεδρος του συλλόγου εξορκιστών στην Ιταλία, είπε στη La Repubblica ότι το φαινόμενο αναβιώνει έντονα στις μέρες μας.

(Εκπληκτικό)! Τράπεζες, Χρήματα και Ελευθερία



Της Μαρίας Af 
Ο Sir Joseph Stamp, πρώην διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας, (που παρεμπιπτόντως είναι και ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Αγγλία) είχε πει πως: 
Οι τραπεζίτες κατέχουν τη γη.
Πάρτε τους και ολόκληρη τη γη, αν θέλετε, αλλά αφήστε τους τη δύναμη να δημιουργήσουν χρήματα, και σε ελάχιστο χρόνο –όσο κρατάει το πάτημα ενός στυλό- θα δημιουργήσουν αρκετά χρήματα για να την αγοράσουν ξανά!

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού



Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας περί διαγραφής αναμνήσεων, που μέχρι τώρα βλέπαμε μόνο στις ταινίες, πρόκειται να γίνουν πραγματικότητα. Σύμφωνα με νέες έρευνες, επιστήμονες έχουν καταφέρει να σβήσουν και στη συνέχεια να αποκαταστήσουν τη χαμένη μνήμη σε γενετικά τροποποιημένα ποντίκια. Επιμέλεια: Μικαέλα Κόλλια

TTIP ή όταν χάνεται η κυριαρχία ενός κράτους



Σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους στο οικονομικό παιχνίδι, ΗΠΑ και ΕΕ βρίσκονται σε κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες για την υπογραφή της Transatlantic Trade Investment Partnership – TTIP (Διατλαντική Συμφωνία Συνεργασίας Εμπορίου και Επενδύσεων). Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση του Συμφώνου, αυτό έχει σκοπό να επιβάλει τους όρους του σε κάθε μέλος που το υπογράφει ενώ επιφυλάσσει κινδύνους για την κυριαρχία ενός κράτους περιλαμβάνοντας ρήτρες προστασίας του επενδυτή.

Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Έκθεση-σοκ της Vodafone στον «Guardian»- 8.602 κινητά παρακολουθούνται στην Ελλάδα

Έκθεση-σοκ της Vodafone στον «Guardian»- 8.602 κινητά παρακολουθούνται στην Ελλάδα Όλα αυτά, σχεδόν ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν
Τέλος δεν έχουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τις παρακολουθήσεις πολιτών μέσω δικτύων επικοινωνίας, εκ των οποίων κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
Αυτή τη φορά, ο κολοσσός τηλεπικοινωνιών, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, Vodafone, αποκάλυψε πως οι κυβερνήσεις κάποιων χωρών είναι σε θέση να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο και να παρακολουθούν την επικοινωνία των πελατών της.
Σύμφ

O μεγάλος αδερφός



Του Κώστα Μπετινάκη 


Οι κυβερνητικοί πράκτορες αντικατασκοπίας, έχουν άμεση πρόσβαση στις δομές των τηλεπικοινωνιακών εταιριών και αυτό τους επιτρέπει να κατασκοπεύουν αλλά και να καταγράφουν τηλεφωνήματα χωρίς να αφήνουν ίχνος πισω τους. 

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ένα σύστημα που ταΐζει τις εταιρείες κι όχι τους ανθρώπους Hungry for Land


Γιατί ο κόσμος είναι όλο και πιο πεινασμένος; Επειδή οι μικροί αγρότες χάνουν την πρόσβαση στις γεωργικές εκτάσεις. Σύμφωνα με την GRAIN, διεθνή μη κερδοσκοπική οργάνωση για την υποστήριξη των μικρών αγροτών, οι μικροί γεωργοί συνήθιζαν να παράγουν το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων, ωστόσο, πλέον κατέχουν μόλις το 25% της γεωργικής γης. Τα εταιρικά και εμπορικά καλλιεργήσιμα εδάφη, οι μεγάλες επιχειρήσεις βιοκαυσίμων και οι κερδοσκόποι εκτοπίζουν τους μικρούς γεωργούς από τη γη τους.

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Chomsky: Γιατί ο Snowden είναι ο υπ' αριθμόν 1 δημόσιος κίνδυνος



Τους τελευταίους μήνες παίρνουμε μαθήματα σχετικά με τη φύση της κρατικής εξουσίας και των δυνάμεων που καθοδηγούν την κρατική πολιτική. Και για ένα επιπλέον συναφές ζήτημα: τη λεπτή, διαφοροποιημένη έννοια της διαφάνειας.

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Φεουδαρχική Δημοκρατία

Σ






υρρίκνωση. Αυτή είναι η μαγική λέξη που κρύβεται τόσο πίσω από την πολιτική σκηνή όσο και στον όρο «ανάπτυξη» που χρησιμοποιούν όλοι οι πολιτικοί σωτήρες της πλειοψηφικής διακυβέρνησης και αντιπολίτευσης όταν αναφέρονται στην οικονομία της χώρας. Συρρίκνωση ιδεολογικών γραμμών με το προπέτασμα καπνού πολλών κόμματων και κυβερνήσεις συνασπισμού. Μία είναι η πολιτική γραμμή όλων η οποία συρρικνώνει την ελπίδα για την οποιαδήποτε οικονομοπολιτική θεωρία που θα μπορούσε ως αντίθετη γραμμή να κρατάει την παλάντζα της πρωτοφανούς στα...
χρονικά γραμμής «ολιγαρχικής πλειοψηφίας» που κυβερνά τον τόπο αλλά και όλη την Ε. Ε.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Το βαθύ παρακράτος των τραπεζών…


Το βαθύ μαύρο παρακράτος των τραπεζών, με απίστευτα χρηματικά αποθέματα (λογικό, αφού αυτοί έχουν τις μηχανές που κόβει το χρήμα) με πληρωμένους δολοφόνους (έχουν «αυτοκτονήσει» κάμποσα τραπεζικά μεγαλοστελέχη) και … η ζωή είναι ωραία όταν πετάς σε ροζ σύννεφάκια μόνο που κι αυτά ψεύτικα είναι. Τέλος πάντων πάμε να δουμε τι λεει ο Ελβατός τραπεζίτης που η συνέντευξη του  εδόθη σε ρώσο δημοσιογράφο στη Μόσχα, στις 30/5/2011 και ΝΑΙ ξέρει τι λέει.

Στα άδυτα της Bilderberg

Του Κώστα Μπετινάκη

Πολύς λόγος γίνεται για τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος κατά τη διάρκεια συνάντησης της Λέσχης Bildeberg σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κοπεγχάγης.
Οι ερμητικά κλειστές πόρτες του πεντάστερου «Marriott Hotel» έχουν προκαλέσει πλήθος φημών αναφορικά με την ατζέντα της 60ης Συνόδου της περιβόητης «λέσχης των ισχυρών της Γης», όπου φέτος συμμετέχουν συνολικά περί τους 140 προσεκτικά επιλεγμένους εκπροσώπους της ελίτ 22 χωρών. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρίσκονται η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, ο Λουκάς Τσούκαλης και ο Γιώργος Ζανιάς.

Σύμφωνα πάντως με τα όσα μετέδωσε ένας από τους παλιούς παρατηρητές των δραστηριοτήτων της ομάδας αυτής, που πολλοί αποκαλούν «η μυστική κυβέρνηση του κόσμου», η «επίσημη ατζέντα που κυκλοφόρησε δεν είναι αληθινή». Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε με θέρμη ο Daniel Estulin, ο οποίος τόνισε πως υπήρξε διαρροή εκ των έσω του καταλόγου των σημείων που θα απασχολούσαν τη «διάσκεψη των Bilderbergers» σε δημοσιογράφο την περασμένη εβδομάδα.