Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Οι «πειρατές των αγορών» που φόρεσαν το κοστούμι της πολιτικής Διαπλοκή

Αυτούς που σκηνοθετούν και κερδίζουν από την κρίση παρουσιάζει η «Εφημερίδα των Συντακτών». Απαντώντας στο ερώτημα: «ποιοί είναι αυτοί που αλλάζουν τα τραπεζικά κοστούμια με τα πολιτικά;», η εφημερίδα γράφει πως οι «πειρατές των αγορών» ζουν και βασιλεύουν ενορχηστρώνοντας στο προσκήνιο και στο παρασκήνιο τη συνέχιση της κρίσης προς όφελος των πρώην αφεντικών τους. Μόντι, Πρόντι, Παπαδήμος, λόρδος Μάντελσον, Μπόρχες, Σάδερλαντ, Πόλσον και Ρούμπιν είναι μερικοί από τους πρωταγωνιστές.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ο σκύλος του Παβλόφ. Το πείραμα που έφερε την επανάσταση στην ψυχολογία


Πριν γίνει διάσημος για τον “σκύλο” του, ο Παβλόφ μελετούσε το πεπτικό σύστημα των σκύλων. Ο Παβλόφ είχε αναπτύξει μία δική του μέθοδο για να μετρά την ποσότητα γαστρικού υγρού που παρήγαγε ο οργανισμός του σκύλου. Με επεμβάσεις, χώριζε τον οισοφάγο απ’ το στομάχι και το συνέδεε με ένα μπολ στο πάτωμα. Έτσι όσο κι αν έτρωγε ο σκύλος, το φαγητό δεν κατέληγε ποτέ στο στομάχι, αλλά στο μπολ, από το οποίο συνέχιζε να τρώει το σκυλί. Το στομάχι του, συνδεόταν με ένα άλλο σωληνάκι, με το οποίο αφαιρούσε το γαστρικό υγρό και το μελετούσε. Όταν ολοκλήρωνε τις αναλύσεις του, το υγρό πωλούνταν στην αγορά ως θεραπεία για τη δυσπεψία.

Ψηφιακή κατασκοπεία: Πως οι μυστικές υπηρεσίες υπέκλεπταν κωδικούς και δεδομένα από κάρτες SIM και online λογαριασμούς



Όλα ξεκίνησαν από μια επιστημονική διάσκεψη στο Χιούστον όταν μια ομάδα επιστημόνων έκανε μια παρουσίαση χωρίς να γνωρίζει ότι το υλικό είχε μολυνθεί από κακόβουλο πρόγραμμα, που στόχευε στην υποκλοπή πληροφοριών.