Κυριακή 26 Απριλίου 2015

(Ο τεχνοκρατικός φασισμός επίσημα πλέον ξεκινά από την νεοφασιστική Κίνα)! Τα πρώτα γενετικά τροποποιημένα ανθρώπινα έμβρυα είναι γεγονός


Γενετικά τροποποιημένα ανθρώπινα έμβρυα κατάφεραν να δημιουργήσουν Κινέζοι επιστήμονες. Οι ερευνητές σημείωσαν παγκόσμια πρωτιά αλλά παράλληλα επανέφεραν στο προσκήνιο τη συζήτηση για την ηθική και την ασφάλεια των γενετικών θεραπειών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν προκειμένου να αποτρέψουν ορισμένες κληρονομικές ασθένειες. Πιο συγκεκριμένα τίθεται εκ νέου το ερώτημα σχετικά με το αν πρέπει να επιβληθούν περιορισμοί στο κύμα τεχνικών γενετικής, οι οποίες κερδίζουν ταχύτατα έδαφος στην επιστημονική κοινότητα σε όλο τον κόσμο. 

Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Στην αγορά 19 γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί



Η Ευρωπαϊκή Ένωση προέβη σήμερα, Παρασκευή, σε μία αμφιλεγόμενη ενέργεια καθώς ενέκρινε την εισαγωγή και την κυκλοφορία στην αγορά 19 γενετικά τροποποιημένων οργανισμών . Μάλιστα αυτή η έγκριση δόθηκε δύο μέρες μετά  την πρότασή της ΕΕ προς τα κράτη μέλη για μια μεταρρύθμιση που θα τους επιτρέπει να απαγορεύουν την χρήση τους στο έδαφός τους.

Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Ψυχοχειρουργική, έλεγχος του ανθρώπινου εγκεφάλου και η εγκληματικότητα της επιστήμης

ψυχοχειρουργική3Υπάρχουν πολλές πτυχές της εξουσιαστικής μανίας όπου τα κράτη χρησιμοποιούν τις επιστημονικές γνώσεις πάνω στο ανθρώπινο σώμα στοχεύοντας πάντα στο μυαλό. Το άρθρο που ακολουθεί δίνει μια εικόνα των όσων έχουν γίνει γνωστά από προηγούμενες δεκαετίες και τα οποία μπορούν να αναστατώσουν, αν δεν πανικοβάλλουν και τον πλέον ψύχραιμο.

Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Aφιέρωμα στο 44o IFFR: Σημάδια καθημερινής προπαγάνδας


Δημήτρης Μελέτης
Εκατοντάδες συμμετοχές εξαιρετικών ταινιών και φέτος στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας (IFFR), με συμμετοχή επίσης πολλών ντοκιμαντέρ σε όλες τις διαφορετικές κατηγορίες του προγράμματος. Έμφαση δόθηκε μεταξύ άλλων, στην καθημερινή προπαγάνδα και τα δικαιώματα της γυναίκας, που αποτέλεσαν και διακριτές ενότητες. Σε πολλές από τις νέες παραγωγές είδαμε μικρά παιδιά να μαρτυρούν μεγάλες αλήθειες, ενώ υπήρξαν και πολλές αναφορές στην τρίτη ηλικία.

Signals: Everyday Propaganda
The War Book:
Η ταινία που άνοιξε το πρόγραμμα του φεστιβάλ είναι ένα αριστουργηματικά τρομοκρατικό φιλμ, που χειρίζεται τους αριθμούς και τα πρόσωπα άριστα ώστε να οδηγεί τον θεατή σε έντομο προβληματισμό, ίσως και κοντά στην απόγνωση. Το θέμα, με κυνική απλότητα, σε μια υποθετική πυρηνική επίθεση του Πακιστάν στην Αγγλία ή κάποια από τις χώρες που προστατεύει, ποια θα ήταν η απάντηση των Βρετανών; Πόσο μακριά θα φτάσουν; Θα αφήσουν τον "μεγάλο αδερφό" να κάνει τη βρωμοδουλειά ως συνήθως; Θα απαιτήσουν διπλωματική στήριξη από όλα τα άλλα δυτικά κράτη? Ποιος θα είναι ο ρόλος του ΟΗΕ? Είναι θεμιτό και χρήσιμο το να κλείσουν τα σύνορα για όλους;  Και το κύριο ερώτημα, θα κάνουν χρήση των δικών τους πυρηνικών που, με τη λίγη δυναμική του 1,4% της παγκόσμιας πυρηνικής δύναμης, αρκούν σίγουρα για να φτιάξουν ένα πραγματικά πολεμικό προφίλ για τη χώρα;

Σάββατο 11 Απριλίου 2015

(Εμπρός Μερκελιστή Πανούση, πεδίον δόξης λαμπρόν)! Ισπανία: Τα «Ολογράμματα για την Ελευθερία» ενάντια στο νόμο-φίμωτρο [ΒΙΝΤΕΟ]


Πολίτες από όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος της Μ. Παρασκευής σε μια μοναδική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Μαδρίτης ενάντια στον ισπανικό νόμο που βάζει περιορισμούς στα δικαιώματα του κόσμου να διαδηλώνει. Ωστόσο, κανείς δεν συμμετείχε, στην πραγματικότητα, σε αυτό το εικονικό συλλαλητήριο, εκτός από τα ολογράμματα διαδηλωτών, τα οποία προβλήθηκαν επάνω στους τοίχους της Βουλής.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Έντουαρτ Σνόουντεν: Η κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει φωτογραφία ακόμη και των γεννητικών σου οργάνων


Μετά το σκάνδαλο των αποκαλύψεων για υποκλοπές συνομιλιών και τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών για κυβερνητικές υποθέσεις, όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά και άλλων χωρών, από τον Έντουαρντ Σνόουντεν, έρχεται ακόμη μια αποκάλυψη που οξύνει ακόμη περισσότερο τα πνεύματα και αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.

Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Διαφήμιση: Επιστήμη καθοδήγησης και διαμόρφωσης συνειδήσεων

 Φωτ. Οδόφρ.


Διαφήμιση: Επιστήμη καθοδήγησης και διαμόρφωσης συνειδήσεων
Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Οι διαφημίσεις χρησιμοποιήθηκαν αρχικά από τις επιχειρήσεις για να ενημερώσουν και να κάνουν γνωστά στους υποψήφιους αγοραστές τα πλεονεκτήματα των προϊόντων τους.