Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Kρούγκμαν: Γιατί θα ψήφιζα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα



Τους δύο λόγους για τους οποίους ο ίδιος θα ψήφιζε «όχι» στο ελληνικό δημοψήφισμα εξηγεί ο Πολ Κρούγκμαν, με ένα post που ανέβασε στο προσωπικό του blog. 
Στο post αυτό ο νομπελίστας οικονομολόγος τάσσεται καθαρά πλέον υπέρ του Grexit, ενώ τονίζει πως η πρόταση της τρόικας είχε ως πραγματικό στόχο την πτώση και την αλλαγή της κυβέρνησης Τσίπρα.

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ναι ή Όχι στη συνέχιση της δουλοποίησης;

Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο 
– Έμαθα, σχεδόν από πρώτη πρόκα, ότι στις ΗΠΑ είναι πολύ της μόδας κάτι νέες φιλεργατικές απόψεις οι οποίες σίγουρα θα βρουν υποστηρικτές σε όλο τον κόσμο, στους επιχειρηματικούς, και όχι μόνο, κύκλους. – Σύμφωνα, λοιπόν, με τις φιλεργατικές αυτές απόψεις ο κάθε εργοδότης έχει το δικαίωμα-τώρα ποιος του το έδωσε, κανένας Θεός δεν ξέρει- να απασχολεί όσο θέλει έναν εργαζόμενο χωρίς την υποχρέωση να τον πληρώνει.

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ένας νέος 'Big Brother' επιστρατεύεται από την ΕΕ για του πολίτες τρίτων χωρών


Ένας νέος «Big Brother» επιστρατεύεται από την ΕΕ και συγκεκριμένα από τις χώρες μέλη της Συνθήκης Σένγκεν για τους πολίτες των τρίτων χωρών. Αν και πρόκειται για πιλοτική εφαρμογή, σύμφωνα με πληροφορίες, πρέπει να θεωρείται δεδομένη η εφαρμογή του προγράμματος τον χειμώνα και υποχρεωτική  με σχετική ευρωπαϊκή οδηγία που θα εκδοθεί προς όλες τις χώρες-μέλη της Συνθήκης.

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Μια βρώμικη ιστορία… - Της Κατερίνας Ακριβοπούλου


Εκτός από αυτούς τους (ειδικούς) που μπορούσαν να αρθρώσουν δημόσιο λόγο και επομένως να επηρεάζουν την κοινή γνώμη υπήρξαν και οι (εργάτες) του διαδικτύου που αποτελούν μεγάλο αχαρτογράφητο  κεφάλαιο του μνημονιακού σχεδιασμού και υπεύθυνο για την άνοδο του φασισμού.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Άρθρο Σνόουντεν στην Εφ. Συντακτών: Η δύναμη ενός ενημερωμένου κοινού


Μέσω της Διεθνούς Αμνηστίας η «Εφημερίδα των Συντακτών» εξασφάλισε και δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα στην Ελλάδα ένα άρθρο γνώμης του Εντουαρντ Σνόουντεν, του 32χρονου Αμερικανού πρώην αναλυτή της CIA και της NSA, ο οποίος αποκάλυψε τον Ιούνιο του 2013 αυτά που οι περισσότεροι υποψιαζόμασταν, αλλά δεν είχαμε τα στοιχεία να τα αποδείξουμε: τις οργουελικές διαστάσεις των προγραμμάτων μαζικής παρακολούθησης και «φακελώματος» εκατομμυρίων απλών πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών και τις αντίστοιχες υπηρεσίες κατασκοπίας σε χώρες όλου του πλανήτη. Ο Σνόουντεν καταζητείται από τις αμερικανικές αρχές, ζώντας εδώ και δύο χρόνια αυτοεξόριστος στη Ρωσία που του έχει χορηγήσει άσυλο.

(Μόνο αντιναζιστική δράση ή... και επειδή έφερε τον ιδεαλισμό στην ψυχανάλυση); «Πράκτωρ 488» της CIA ο Γιουνγκ


Μαθητής του Ζίγκµουντ Φρόιντ, ένας από τους πατέρες της ψυχανάλυσης αλλά και «πράκτορας 488» της CIA, ο Καρλ Γιουνγκ (26 Ιουλίου 1875 - 6 Ιουνίου 1961) πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες στο αντιναζιστικό μέτωπο την περίοδο του Β΄Παγκοσμίου πολέμου δημιουργώντας ψυχολογικά πορτρέτα για προσωπικότητες όπως ο Χίτλερ, ο Στάλιν και ο Μουσολίνι.

Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου, ο Δούρειος Ίππος των πολυεθνικών


Μιχάλης Γιαννεσκής
Ενόσω η προσοχή όλων είναι στραμμένη στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους «θεσμούς», μία άλλη σειρά διαπραγματεύσεων διαδραματίζεται κάτω από άκρα μυστικότητα στην Ευρώπη. Πρόκειται για διαπραγματεύσεις οι οποίες δεν απειλούν την ελληνική οικονομία στο άμεσο μέλλον, αλλά θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις αργότερα. Η Διατλαντική Συμφωνία για το Εμπόριο και τις Επενδύσεις (επί λέξει, η Συνεργασία Διατλαντικού Εμπορίου και Επενδύσεων, γνωστή με τα αρχικά TTIP) διαμορφώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις ΗΠΑ. Μία συμφωνία που αποτελεί τον Δούρειο Ίππο για την άνευ εμποδίων επέκταση των συμφερόντων των πολυεθνικών εταιρειών στην Ευρώπη.