Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

TTIP: Μετασχηματίζοντας την κοινωνία-γιγαντοεταιρεία

TTIP1
Απ’ ότι φαίνεται, βρισκόμαστε στον τελικό δρόμο για τη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και ΕΕ με επίκεντρο το εμπόριο. Η TTIP (Διατλαντική Εμπορική και Επενδυτική Εταιρική Σχέση, μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ), αποτελεί τη συνέχεια προηγούμενων εμπορικών συμφωνιών που έχουν συναφθεί σε προγενέστερους χρόνους μεταξύ ΕΕ-ΗΠΑ και άλλων χωρών. Αυτό, όμως, που την κάνει να ξεχωρίζει επικίνδυνα είναι ότι δεν αποτελεί απλά μια ακόμη διακρατική, με την ευρεία έννοια, συμφωνία, αλλά θέτει νέους κανόνες σε νομικό και διακρατικό επίπεδο, όπου όλη την εξουσία και τυπικά την κατέχουν και τη νέμονται οι πολύ μεγάλες και ισχυρές πολυεθνικές εταιρίες

Το συναίσθημα που βιώνουμε 240 φορές περισσότερο από όλα τα άλλα

Το συναίσθημα που βιώνουμε 240 φορές περισσότερο από όλα τα άλλα

Υπάρχει ένα συναίσθημα που βιώνουμε έως και 240 φορές περισσότερο απ' ότι τα άλλα συναισθήματα. Το συναίσθημα αυτό, σύμφωνα με μία νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Leuven στο Βέλγιο, είναι η λύπη, διότι συμβαδίζει με γεγονότα που έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στη ζωή μας, όπως ο θάνατος ή τα ατυχήματα. Οι ερευνητές ψυχολόγοι αναφέρουν ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος να στοχαστούμε και να αντιμετωπίσουμε ό, τι συνέβη, για να το κατανοήσουμε πλήρως.

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Η τεχνολογική πρόοδος στον καπιταλισμό: Από εργαλείο για την απελευθέρωση των εργατών, όργανο υποδούλωσής τους στο κεφάλαιο

Small_img_25292
Πριν από λίγο καιρό, ο κορυφαίος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ έκανε μια αναπάντεχη διαπίστωση που προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις. Βγήκε προς στιγμήν έξω από το επιστημονικό του πεδίο και τόλμησε να ασκήσει κοινωνική κριτική, παραδεχόμενος ότι η σημερινή παγκόσμια τάση οδηγεί σε αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων και γι’ αυτό φταίνε οι καπιταλιστές.

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Ε.Ε.: Συμφώνησαν στον 1ο νόμο για το διαδίκτυο-Tι θα ζητείται από την Google και άλλες εταιρείες

Ε.Ε.: Συμφώνησαν στον 1ο νόμο για το διαδίκτυο-Tι θα ζητείται από την Google και άλλες εταιρείες
Αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κράτη-μέλη συμφώνησαν χθες στον πρώτο νόμο για τον κυβερνοχώρο που θα απαιτήσει τη δήλωση από διαδικτυακές εταιρείες όπως την Google και Amazon κάθε σοβαρής προσπάθειας κλοπής στοιχείων σε κρατικές αρχές ή να αντιμετωπίσουν κυρώσεις.

Αποτύπωμα ίριδας και μικροτσίπ στις νέες ταυτότητες

Αποτύπωμα ίριδας και μικροτσίπ στις νέες ταυτότητες

Στη συγκρότηση επιτροπής που επεξεργάζεται προτάσεις για την αντικατάσταση των υφιστάμενων ταυτοτήτων με νέα δελτία, τα οποία θα είναι δύσκολο να παραχαραχτούν, έχει προχωρήσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Κατασκοπεύει η Google ακόμα και μαθητές;


Adtech Ad
Ποιος θα αμφισβητούσε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ψηφιακής εποχής είναι η καταπάτηση της ιδιωτικότητας; Το να χρησιμοποιεί κανείς τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, την ταμπλέτα ή το κινητό του με την ψευδαίσθηση ότι κάθε κλικ του δεν καταγράφεται είναι μια από τις μεγαλύτερες χίμαιρες. Τι συμβαίνει όμως όταν μια τεράστια εταιρεία που έχει συνυπογράψει ένα ειδικό σύμφωνο για τον σεβασμό των δικαιωμάτων της ιδιωτικότητας των μαθητών, κατηγορείται ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της;

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Έρχεται ο ανθρώπινος κλώνος



Tου Χρήστου Μαζάνη 

«Θέλουμε το κοινό να δει ότι η κλωνοποίηση δεν είναι κάτι τόσο τρελό, ότι οι επιστήμονες δεν είναι κάτι παράξενοι τύποι, ντυμένοι με παλτά εργαστηρίων, που κρύβονται πίσω από μια σφραγισμένη πόρτα και κάνουν περίεργα πειράματα», δηλώνει στα μέσα ενημέρωσης, ο Κινέζος επιστήμονας και CEO της «Βoyalife Group», Xu Xiaochun.

«Big Brother» και εντός των συρμών του μετρό!

«Big Brother» και εντός των συρμών του μετρό!

«Πράσινο φως» για την επέκταση του  υπάρχοντος συστήµατος βιντεοεπιτήρησης και εντός των συρµών του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας και συγκεκριμένα στις γραμμές 2 και 3 για λόγους ασφαλείας άναψε κατά πλειοψηφία (5-3) η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.