Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Οι εργαζόμενοι δεν έχουν ατομικά δικαιώματα

Crexit 
Σε μια απόφαση(1) που θα ζήλευαν και τα πιο απολυταρχικά καθεστώτα το ευρωπαϊκό δικαστήριο «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» απεφάνθη ότι ο εργοδότης έχει το δικαίωμα να διαβάζει τα προσωπικά μηνύματα υπαλλήλων που στέλνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης εν ώρα εργασίας.

Από το «δόγμα του σοκ» στο «δόγμα του χάους»

σοκ

Πέτρος Ι.Μηλιαράκης*
Πηγή: Επίκαιρα
Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ επανήλθε και πάλι στο προσκήνιο ως αυτόκλητος εσωτερικός πολιτικός παράγοντας με δηλώσεις του στο Διεθνή Τύπο, κατ’ ουσίαν απειλώντας την Ελλάδα με έλλειψη ρευστότητας.

ΟΙ ΝΕΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ: P.WATSA, J.PAULSON, ST.JOHNSON

(Παρ. 29/1/16 - 09:30)
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ  
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ  
Στην Αθήνα βρίσκονται σε μια πολύ κρίσιμη φάση οι P. Watsa, J. Paulson και St. Johnson επικεφαλής πολύ μεγάλων funds που διαχειρίζονται δεκάδες δισ. δολλάρια και οι οποίοι μετά και τηντρίτη σκανδαλώδη ανακεφαλαίωση ελέγχουν ουσιαστικά τις τράπεζες αλλά και πλήθος μεγάλων εταιρειών στη χώρα μας, ενώ έσω των τραπεζών έχουν στο χέριόλα τα “κόκκινα” και όχι μόνο δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών, στην ουσία το σύνολο της ιδιωτικής οικονομίας και περιουσίας.

το μονοπώλιο !




Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ταΐζοντας τον κόσμο

Το ντοκιμαντέρ "We Feed the World" (2005, Αυστρία) σκηνοθετημένο από τον Αυστριακό Erwin Wagenhofer ιχνηλατεί την παραγωγική διαδικασία του φαγητού που τρώμε και προσπαθεί να δώσει μια κριτική οπτική της μοντέρνας βιομηχανικής παραγωγής στα τρόφιμα. Το ταξίδι του σκηνοθέτη έχει στάσεις σε χώρες όπως η Γαλλία, Ισπανία, Ρουμανία, Ελβετία, Βραζιλία και Αυστρία. Είναι το πιο πετυχημένο αυστριακό ντοκιμαντέρ που έχει γίνει ποτέ.

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

(Φοβερό)! Η μελέτη McKinsey, η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW κι η...αδρανής δημόσια γη: Να γιατί οι δοσίλογοι «χτυπούν» τους αγρότες.



«Δε μπορεί να υπάρξει πραγματική μεταρρύθμιση, όσο η κυριαρχία δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στο έθνος. Δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία, εφ 'όσον οι αρχές του Συντάγματος του 1793 δεν έχουν γίνει πραγματικότητα».

Φ. Ένγκελς«Collected Works», vol. 6, σ. 363
_____________________

Στο Eurogroup της 5 Μαΐου 2014, ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή τη διαπραγμάτευση του χρέους, «κουβαλούσε» μαζί του ένα σχέδιο... ανάπτυξης της Ελλάδας με ορίζοντα την επόμενη 10ετία. Το σχέδιο αυτό δεν ήταν τίποτε άλλο, από τη μελέτη υπό τον τίτλο «Greece 20/20» της εταιρείαςMcKinsey, η οποία είχε συνταχθεί το 2012 και είχε χρηματοδοτηθεί από τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα. Η εν λόγω μελέτη, που συνοδευόταν κι από σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ, εγκρίθηκε τελικά μετ’ επαίνων από το Eurogroup.

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Τέλος στις καλλιέργειες από αγρότες - Ολιγοπωλιακή βιομηχανική γεωργία βάσει απόφασης Γιούρογκρουπ το 2014

KfW Bankengruppe

Διαβάζοντας το παρακάτω θέμα, ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει ποιο είναι το μέλλον των ελλήνων αγροτών που εξοντώνονται από το νέο απασφαλιστικό και τη φορολογία, πολιτικές πρακτικές που εκπορεύονται από τα μνημόνια. 

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Η άφιξη της καταιγίδας


Tου Βασίλη Βιλιάρδου 

Όταν έλθει η πρώτη κλήση περιθωρίου, η οποία δεν θα είναι δυνατόν να απαντηθεί θετικά, τα πάντα θα καταρρεύσουν σαν ένας τεράστιος, χάρτινος πύργος – ενώ δεν υπάρχει τίποτα που θα μπορούσε να στηρίξει το παγκόσμιο σύστημα

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Τα μυστικά του Νταβός

Τα μυστικά του Νταβός
Η διεθνής ελίτ της πολιτικής, της επιχειρηματικότητας, των ΜΜΕ και της τέχνης έχουν δώσει ραντεβού στο Νταβός στις 20 Ιανουαρίου.

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ο μύθος της ελεύθερης επιλογής

Ο Αλέξης αποτελεί την καλύτερη δυνατή λύση της Τρόικας, όσον αφορά την ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου, ενώ ο Κυριάκος για την εφαρμογή τους – η ουτοπία της Δημοκρατίας και της ελεύθερης αγοράς


 του Ιάκωβου Ιωάννου
Είναι φανερό πως ο Αλέξης αποτελεί την καλύτερη δυνατή επιλογή, όσον αφορά την υιοθέτηση και την ψήφιση των μέτρων του τρίτου μνημονίου – ενώ είναι η χειρότερη, σε σχέση με την εφαρμογή τους στην πράξη. Από την άλλη πλευρά, το ίδιο φανερό είναι πως ο Κυριάκος αποτελεί τη χειρότερη δυνατή επιλογή για την ψήφιση των μέτρων – ενώ την καλύτερη για την εφαρμογή τους. 

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ξεκίνησε το απόλυτο ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων! (video)

Ξεκίνησε το απόλυτο ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων! (video)

ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ - ΑΦΟΥ ΕΚΛΕΨΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο,ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Το 2012 κι ενώ η τότε κυβέρνηση είχε βάλει μπροστά - με απαίτηση της τρόικας - το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό φακέλωμα των Ελλήνων πολιτών στο όνομα πάταξης της φοροδιαφυγής, η απορία μιας νεαρής άνεργης γυναίκας κατάφερε να αποκαλύψει τα αίολα ποδάρια ενός σχεδίου το οποίο εν καιρώ εκρηκτικής οικονομικής ένδειας το μόνο που μπορούσε και μπορεί να αποδώσει, είναι εντυπώσεις. Και μάλιστα αρνητικές!

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Οι κοριοί του 21ου αιώνα

Οι κοριοί του 21ου αιώνα

Φωτογραφίες και πληροφορίες για συνολικά 53 συσκευές παρακολούθησης, οι οποίες προηγουμένως ήταν διαθέσιμες μόνο σε στρατιωτικές και κρατικές μυστικές υπηρεσίες, διέρρευσαν από τη γνωστή ιστοσελίδα Intercept.

ΟΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ: ΠΛΩΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΩΔΙΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ

poleis2
Ο άνθρωπος, καθώς εξελίσσονταν, άφησε τα μέρη (τις σπηλιές) που του προσέφεραν φυσική προστασία από τα φυσικά φαινόμενα και τα άγρια ζώα και άρχισε να ασχολείται με τις καλλιέργειες και στη συνέχεια με την κτηνοτροφία. Έτσι, σε όποιο μέρος διάλεγε να εγκατασταθεί, κατασκεύαζε καταλύματα από ξύλο (τις καλύβες). Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πηγές, η πρώτη αυτή κατοικία που έκανε την εμφάνισή της στην Παλαιολιθική εποχή, κατασκευάστηκε από κορμούς δέντρων και κλαδιά πλεγμένα μεταξύ τους. Αργότερα ο άνθρωπος προσέθεσε λάσπη και κάλυψε τα κλαδιά δημιουργώντας έτσι την πρώτη μόνωση.

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Όρια της πολιτικής σκέψης σήμερα

Για τη νέα χρονιά, μερικά απλά πράγματα που δεν τα βλέπω γραμμένα συχνά...
1. ''Δεν υπάρχει εναλλακτική''. Αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια απτή, σε μορφή ενεργού ιστορικού παραδείγματος, κρατικά συγκροτημένη κοινωνική οργάνωση που να είναι ή να μοιάζει ετερογενής προς τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Υπάρχουν σε διάφορες εστίες του πλανήτη αγώνες και κοινότητες, όπως αυτή των κούρδων, που δεν έχουν στερεωθεί ακόμα. Την εποχή του Μάρξ υπήρχαν οι προκαπιταλιστικές ''φεουδαρχικές'' Αυτοκρατορίες. Ακολούθησε το ''σοβιετικό μπλοκ'', ο κινέζικος, ο γιουγκοσλαβικός, ο κουβανικός δρόμος. Σήμερα δεν υπάρχει κάτι ανάλογο, έστω ανταγωνιστικά οπισθοδρομικό σε σχέση με τον καπιταλισμό.