Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Η Μπιλτ, αρχισυκοφάντης του Ελληνικού λαού, όργανο προπαγάνδας της Γερμανικής Εξουσίας, αποκαλύπτει πρώην αρχισυντάκτης της


Του Μιχαήλ Στυλιανού

Η εφημερίδα Μπιλτ ( BILT), η οποία διακρίθηκε στη κατασυκοφάντηση και τη διασπορά αντιπάθειας και περιφρόνησης κατά του ελληνικού λαού -για να προβάλλει την μεθοδευμένη υποδούλωση και εξόντωσή του ως τον αναγκαίο εγκλεισμό σε γερμανικό αναμορφωτήριο- είναι το όργανο προπαγάνδας της γερμανικής εξουσίας.
Αυτό αποκαλύπτει ο τέως αρχισυντάκτης της Peter Bartel,σε πολύκροτο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα, με τον μονοσύλλαβο τίτλο «BILΤ». Το βιβλίο, φυσικά προβάλλεται σε κορυφαίους τίτλους άλλων γερμανικών εφημερίδων αλλά βεβαίως «θάβεται» στην αφάνεια από ίδια την  εφημερίδα.
Ο Πέτερ Μπαρτέλ αποκαλύπτει την αλήθεια για τα αίτια της πτώσης μιας άλλοτε μεγάλης λαϊκής εφημερίδας, η οποία εκφυλίσθηκε «σε προπαγανδιστικό φερέφωνο μιας ελίτ εξουσίας».

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες στο Διαδίκτυο ίσως μελλοντικά να προκαλέσουν προβλήματα

Προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες στο Διαδίκτυο ίσως μελλοντικά να προκαλέσουν προβλήματα
Λευτέρης Ξυκομηνός


Το Διαδίκτυο χωρίς καμία αμφιβολία είναι ένα απαραίτητο καθημερινό εργαλείο. Παράλληλα είναι και μια οδός επικοινωνίας με άλλους χρήστες, χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπηρεσιών διαμοιρασμού δεδομένων, οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες και αρχεία. Κάπου εδώ έγκειται το σημείο ενός πιθανού, μελλοντικού προβλήματος: ο διαμοιρασμός προσωπικών πληροφοριών ενδέχεται να προκαλέσει δυσχερείς και άβολες καταστάσεις, τόσο στην ιδιωτική ζωή όσο και στην επαγγελματική!

Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την TTIP

Παλλαϊκός ξεσηκωμός για την TTIP
Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Ανόβερο εναντίον της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP). Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 90.000 ενώ η αστυνομία εκτιμά πως συμμετείχαν 30.000 άνθρωποι. Στις διαδηλώσεις στο Ανόβερο κατά της Διατλαντικής Εταιρικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) πήραν μέρος περισσότερες από 130 περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανώσεις καταναλωτών, συνδικάτα και εκκλησιαστικοί φορείς από ολόκληρη τη Γερμανία.

Σάββατο 16 Απριλίου 2016

H νευροχημεία των δελτιών ειδήσεων



Τα κανάλια και τα επιτελεία τους  όταν κατηγορούνται για το καταιγισμό απο τις αρνητικές ειδήσεις που προβάλουν κατά κορον στα δελτία , καταφεύγουν στο επιχείρημα , πως οι αρνητικές ειδήσεις είναι αυτές που πουλάνε. Ας το δεχτούμε αυτό σαν γεγονός και ας υποθέσουμε πως έχουν δίκιο , ο άνθρωπος συγκινείται πιο εύκολα απο το δράμα , τα συναισθήματα θυμού , οργής και φόβου τον κινητοποιούν και τον διεγείρουν περισσότερο απο τα θετικά..

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Το Διαδίκτυο και η αυτοκρατορία της επιτήρησης Ο Μεγάλος Αδελφός



Πριν από λίγες εβδομάδες, ο επί εικοσαετία διευθυντής της «Le Monde diplomatique», Ιγνάσιο Ραμονέ, έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ισπανική ιστοσελίδα Publico. Την ευκαιρία για την συνέντευξη έδωσε το καινούργιο βιβλίο του «Η αυτοκρατορία της Επιτήρησης», που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Galilée τον περασμένο Νοέμβριο.

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Πολεμώντας τον εσωτερικό εχθρό ηλεκτρονικά-Ο ρόλος της "ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ"



Ο πόλεμος στην εποχή μας έχει αλλάξει δραματικά, ένα από τα οργανικά κομμάτια του σύγχρονου πολέμου και ίσως από τα καθοριστικά του πεδία είναι ο ηλεκτρονικός πόλεμος. Σε αυτό δεν εντάσσεται μόνο αυτό που πολλοί νομίζουν δηλαδή την επίθεση - παρακώλυση υποδομών, (στρατιωτικών και μη) του "εχθρού" αλλά επεκτείνεται στην προπαγάνδα, την βιοπολιτική και την άσκηση εξουσίας και καταστολής με ανώτερα μέσα.

Κινέζοι επιστήμονες τροποποίησαν ανθρώπινα έμβρυα ανθεκτικά στον ιό HIV

Κινέζοι επιστήμονες τροποποίησαν ανθρώπινα έμβρυα ανθεκτικά στον ιό HIV
Ερευνητές στην Κίνα ανακοίνωσαν ότι προχώρησαν -με περιορισμένη επιτυχία πάντως- στη τροποποίηση γονιδίων ανθρωπίνων εμβρύων. Είναι η δεύτερη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, πάλι από Κινέζους επιστήμονες.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Η CIA χρηματοδοτεί προϊόντα ομορφιάς για να 'φακελώνει' υπόπτους



Το ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών δεν δείχνει να έχει κανένα "όριο" στον τρόπο που παρακολουθεί, διεξάγει έρευνες και ανακρίνει υπόπτους, το έχουμε συνειδητοποιήσει με πολλούς τρόπους και αφορμές. Δεν φανταζόμασταν όμως ποτέ πως πίσω από ένα προϊόν ομορφιάς μπορεί να κρυβόταν ένα βιο-όπλο τελευταίας τεχνολογίας για τη CIA.

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Προπαγάνδα- τρομοκρατία



« Μην τους φοβάσαι, στο φόβο σου ποντάρουν… »
Γιάννης Ρίτσος
«Καλός πολίτης είναι ο τρομοκρατημένος πολίτης …»
Στη Δύση, δεκαετίες τώρα, κυριαρχεί ένα δόγμα : καλός πολίτης είναι ο τρομοκρατημένος πολίτης. Ένας τέτοιος πολίτης είναι εύκολα χειραγωγήσιμος . Είναι μέρος, ας μας επιτραπεί η έκφραση, μιας «βιομάζας» που κινείται προβλέψιμα (πολιτικά- ιδεολογικά) και εκφράζεται (συναισθηματικά, γνωσιακά) ομοιόμορφα, (ομαλοποίηση κοινωνικών συμπεριφορών).

{Η εμπέδωση της ανελευθερίας του λόγου, την οποία επιδιώκει ο καπιταλσμός της ύστερης φάσης (Νέα Τάξη), ξεκινά από τους χώρους που η αστική κανονικότητα (Νομικό Πλαίσιο, Σύνταγμα, Νόμοι) των προγενέστερων φάσεων της καπιταλιστικής ανάπτυξης, προστάτευε! Ο ΣΥΡΙΖΑ, διαχειριστής στην ελληνική επικράτεια των μεσαιωνικών στόχων του εκφασισμένου διεθνούς κεφαλαίου, ακολουθεί πιστά "τοις κείνων ρήμασι "... πειθόμενος ! Η κοινωνία του στρατώνα έφτασε}! Η ΕΣΗΕΑ ανοίγει το δρόμο στη φίμωση…

 

«Η ελευθερία είναι πάντα η ελευθερία για εκείνον που σκέφτεται διαφορετικά. Όχι από φανατισμό για τη «δικαιοσύνη», αλλά γιατί απ’ αυτό εξαρτάται κάθε τι που διδάσκει, εξυγιαίνει, ξεκαθαρίζει μέσα στην πολιτική ελευθερία, και γιατί η «ελευθερία» χάνει την αποτελεσματικότητά της όταν γίνεται προνόμιο» 
Ρόζα Λούξεμπουργκ 

Φαίνεται ότι για την ΕΣΗΕΑ η «ελευθερία» είναι προνόμιο. Μόνο για τους «οπαδούς» των δικών της απόψεων και τους χειροκροτητές τους: Ο σταλινισμός της κυβερνώσας «αριστεράς», για να μην πούμε τίποτε χειρότερο…

(Η εμπέδωση του ελέγχου συμπεριφοράς, τον οποίον επιδιώκει ο καπιταλσμός της ύστερης φάσης, ξεκινά από τους χώρους αναπαραγωγής κι εμπέδωσης της κυρίαρχης ιδεολογίας! Η κοινωνία του στρατώνα έφτασε)! Τέλος οι κοπάνες! Έρχεται ηλεκτρονικό σύστημα καταγραφής απουσιών των μαθητών




Τα υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών μελετούν τη λύση ενός αυτοποιημένου συστήματος που θα καταγράφει ηλεκτρονικά τις απουσίες των μαθητών από το σχολείο.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Οι "Ανεξάρτητες αρχές", ο ΟΤΕ και οι "διαδόσεις των "Αναρχοκομουνιστών"

 
Εχουμε περάσει στα καλά στην εποχή του Οργουελ  και μάλιστα με την ανοχή αν όχι την συγκάλυψη των λεγομένων «ανεξάρτητών αρχών». Το φωτορεπορτάζ που μας έστειλαν οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ που έχουν αναφορά την συνδικαλιστική παράταξη «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΟΤΕ» είναι απόλυτα αποκαλυπτικό.

ΤΟ ΝΤΑΒΟΣ ΚΑΙ 4η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ – ΙNDUSTRY 4.0

Άννα Μπαλλή
Πολύ σύντομα οι άνθρωποι θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα ίδια τα δημιουργήματά τους, τις μηχανές, καθώς εκατομμύρια άτομα αναμένεται να χάσουν τη δουλειά τους και να αντικατασταθούν από ρομπότ που θα είναι ικανά να σκέφτονται, κι όχι μόνο να ανταποκρίνονται σε εντολές. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το ανθρώπινο είδος θα υποστεί έναν εξοντωτικό ανταγωνισμό και σταδιακά θα παραγκωνιστεί από ευφυή ρομπότ που θα αυτοαναπαράγονται.

Κυριακή 3 Απριλίου 2016

«Το ΔΝΤ με τη λιτότητα ελέγχει τους λαούς και αψηφά τη δημοκρατία»




Συντάκτης: Τάσος Τσακίρογλου

Ο Μαρκ Σενέ ασκεί σφοδρή κριτική στις πολιτικές ελίτ, οι οποίες, όπως λέει, έχουν υποταχθεί πλήρως στον χρηματοπιστωτικό τομέα, και χαρακτηρίζει τις θυσίες των πολιτών μάταιες. Τονίζει ότι οι πολίτες πρέπει να αντισταθούν και να οργανωθούν σε διεθνές επίπεδο, ανεξάρτητα από τα κατεστημένα κόμματα και τους διεφθαρμένους πολιτικούς.

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Ο σύγχρονος καπιταλισμός έχει ως σχέδιο το να προκαλέσει το χάος

 
Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 
στην Εκδήλωση στη Λαμία για το προσφυγικό ως προς την τελευταία συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και ως προς τον αντίκτυπο που αυτή θα έχει στους πρόσφυγες (άσυλο, επανένωση οικογενειών κτλ) και για την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις.

«Το ΔΝΤ πιάστηκε επ’ αυτοφώρω»

 «Το ΔΝΤ πιάστηκε επ’ αυτοφώρω»

Με άρθρο του, υπό τον τίτλο: «Το ΔΝΤ συνωμοτεί για νέο πιστωτικό γεγονός στην Ελλάδα. Ο νεοφιλελευθερισμός δε δίνει δεκάρα, Μέρος ΙΙ», με αφορμή τις αποκαλυπτικές διαρροές του Wikileaks για την προθέσεις του ΔΝΤ, ο δημοσιογράφος Πολ Μέισον κατηγορεί το Ταμείο ότι συνωμοτεί να χτυπήσει με το δόγμα του σοκ όχι μόνο την Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη.