Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Το στάδιο της λεηλασίας του καπιταλισμού αρχίζει: Η επίθεση της Γερμανίας στο ΔΝΤ



Του Paul Craig Roberts* (από "zerohedge" μέσω του "Τελευταία Έξοδος")

Έχοντας χρησιμοποιήσει με επιτυχία την ΕΕ για να κατακτήσει τον ελληνικό λαό μετατρέποντας την ελληνική "αριστερή" κυβέρνηση σε ένα πιόνι των τραπεζών της Γερμανίας, η Γερμανία βρίσκει τώρα το ΔΝΤ στον δρόμο του σχεδίου της να λεηλατήσει την Ελλάδα μέχρις αφανισμού.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Ελληνική Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA – Συνάντηση στρατηγικού σχεδιασμού στην Αθήνα (28/5)

stop ttip-afisa

TTIP, CETA | Απειλές για τη δημοκρατία, την εθνική οικονομία, το περιβάλλον και τη διατροφική ασφάλεια, τα εργασιακά – κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα // Ημερομηνία Συνάντησης Στρατηγικού Σχεδιασμού: Σάββατο 28 Μαΐου 2016 στην Αθήνα | από 10:30 – 16:30 //Τοποθεσία:  ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΛΥΒΙ | Ιερά Οδός 154 και Νάξου | Στάση ΜΕΤΡΟ Ελαιώνας.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Γαλλία: Καταλήψεις σε διυλιστήρια, ελλείψεις στα καύσιμα



Ένα κύμα διαδηλώσεων και απεργιακών κινητοποιήσεων σαρώνει τη Γαλλία με τη χώρα να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια άνευ προηγούμενου κοινωνική και οικονομική κρίση με αφορμή την εργασιακή μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση. Σημαντικό πρόβλημα καταγράφεται στην προμήθεια καυσίμων καθώς πολλά διυλιστήρια και δεξαμενές αποθήκευσης βρίσκονται υπό κατάληψη από εργαζόμενους.

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

(Ο Ύστερος Καπιταλισμός, η Ελεγχόμενη Οικονομία και το Χρήμα)! ΑΠΟ ΤΟ ''ΥΛΙΚΟ ΧΡΗΜΑ'' ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΜΕΤΡΗΤΩΝ!



Σαβ. 21/5/16 – 16:46)  
Του ΠΕΤΡΟΥ Ι. ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ*      
Ήδη προβάλλεται το εντυπωσιακό ντοκιμαντέρ «THIS IS NOT A COUP/ JUST ANOTHER DAY IN THE EU». Εξαιρετικό το σενάριο του Άρη Χατζηστεφάνου, καθώς εξαίρετη είναι και η επιστημονική επιμέλεια τουΛεωνίδα Βατικιώτη. Εξαίρετοι είναι και οι λοιποί συντελεστές του πολύ αξιόλογου από άποψη αισθητικής και ουσίας έργου που συνδυάζει πολιτική και τέχνη.

ΜΜΕ: Χωρίς φραγμούς η τρόμο-λάγνα δολιότητα


Για τον ιδεολογικό χαρακτήρα και την πολιτική λειτουργία των ΜΜΕ έχουμε γράψει άπειρα κείμενα… 
Σε περιόδους μεγάλων κρίσεων, καθεστωτικών αδιεξόδων και κοινωνικών αναβρασμών, η δημοσιογραφική πορνεία δεν κρατάει ούτε τα προσχήματα… 
Η γαλλική κοινωνία, π.χ. σείεται συθέμελα από τις ρωμαλέες και καταλυτικές κινητοποιήσεις του γαλλικού λαού και τα ΜΜΕ (ντόπια και ξένα) σιωπούν σκανδαλωδώς…


Γράφαμε πριν από λίγες ημέρες: 

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Το βραχιολάκι που κάνει ηλεκτροσόκ όταν γίνεσαι σπάταλος [ΒΙΝΤΕΟ]



Βρετανική εταιρεία λανσάρει φορητή συσκευή τύπου «βραχιολάκι», η οποία σας χτυπάει με ηλεκτρικό ρεύμα -255 βολτ- στην περίπτωση κατά την οποία γίνεστε υπερκαταναλωτικοί και υπερβαίνετε το όριο του τραπεζικού λογαριασμού σας.

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Βράζει η Γαλλία

Βράζει η Γαλλία

Νέο κύμα απεργιακών κινητοποιήσεων σαρώνει την Γαλλία για το εργασιακό νομοσχέδιο.Η απόφαση της κυβέρνησης να μην υποχωρήσει ως προς το σχέδιο νόμου για τις εργασιακές σχέσεις, δεν έβαλε τέλος στις διαμαρτυρίες και την Τρίτη οι πολίτες κατέκλυσαν εκ νέου τους δρόμους, εγκαινιάζοντας μια νέα εβδομάδα διαδηλώσεων. 

«Επιτροπή για τη Κατάργηση των Άνομων Χρεών»

Μετά από την απαγόρευσή της από τις αρχές του Μαρόκου, η παγκόσμια συνέλευση του δικτύου CADTM διεξήχθη τελικά από τις 26 μέχρι τις 30 Απριλίου στην Τύνιδα μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης και αντίστασης. Οι 59 εκπρόσωποι από 29 χώρες της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Ευρώπης μπόρεσαν να αναλύσουν την εξέλιξη του συστήματος χρέος και να αναζητήσουν τις καλύτερες στρατηγικές προκειμένου να τελειώνουμε με αυτό το εξουσιαστικό εργαλείο.

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Μυστική συνάντηση επιστημόνων στο Χάρβαρντ προκαλεί αντιδράσεις - Θέλουν να δημιουργήσουν ανθρώπινο γονιδίωμα

Μυστική συνάντηση επιστημόνων στο Χάρβαρντ προκαλεί αντιδράσεις - Θέλουν να δημιουργήσουν ανθρώπινο γονιδίωμα

Περίπου 150 επιστήμονες συγκεντρώθηκαν σε κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, προκειμένου να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για τη δημιουργία εκ του μηδενός ενός συνθετικού ανθρωπίνου γονιδιώματος μέσα στα επόμενα χρόνια.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Συνέχιση της αδιαφάνειας σε TTIP και CETA καταγγέλλει η Greenpeace



Συνέχιση της αδιαφάνειας όσον αφορά τις συμφωνίες τόσο της Διατλαντικής Σχέσης Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ και όσο και της αντίστοιχης μεταξύ ΕΕ και Καναδά (CETA) καταγγέλλει η Greenpeace.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

("Το κοινωνικό είναι διαμορφώνει τη συνείδηση και όχι η συνείδηση το κοινωνικό είναι". Αξεπέραστος ο παππούς Καρλ)! Η κοινωνία και όχι το DNΑ καθορίζουν τη μόρφωση Περιβάλλον Vs DNA

 


Μια διεθνής επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον Φίλιπ Κέλινγκερ του Πανεπιστημίου VU του ‘Αμσντερνταμ, πραγματοποίησε έρευνα σε 294.000 άτομα από 15 χώρες και ηλικίας άνω των 30 ετών αναζητώντας τους γενετικούς παράγοντες που ενδεχομένως να επηρεάζουν το επίπεδο μόρφωσης ενός ατόμου. Όμως κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κυρίαρχο ρόλο δεν έχουν τα γονίδια. Πρωτίστως το μορφωτικό επίπεδο επηρεάζεται από κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες και πολύ λιγότερο από γενετικούς.

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

(Από τη "χαοτική" παγκοσμιοποίση στη "λελογισμένη"); Ραντεβού κεκλεισμένων των θυρών

Ραντεβού κεκλεισμένων των θυρών

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, που έχει «μακρά φιλική σχέση» με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσιντζερ, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί του στην προεδρική κατοικία στο Novo-Ogaryovo, στα περίχωρα της Μόσχας.

To υπόβαθρο πίσω από το φαινόμενο Σάντερς



Μωυσής Λίτσης
Είναι ίσως από τις λίγες φορές που η προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ, έχει αποκτήσει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον εξαιτίας των εκλογικών επιτυχιών των δύο μέχρι χθες αουτσάιντερ: Του πολυεκατομμυριούχου της αγοράς ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί  το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και του «σοσιαλιστή» Μπέρνι Σάντερς που ξεκινώντας από πολύ χαμηλά ποσοστά και χωρίς την άπλετη χρηματοδότηση της αντιπάλου του, πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, έχει καταγάγει σημαντικές νίκες στις προκριματικές εκλογές για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος και έχει δημιουργήσει ένα πρωτοφανές για τα τελευταία χρόνια κίνημα στις ΗΠΑ.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Όλη η «δημοκρατία» της TTIP σε ένα βίντεο


Ο Ιρλανδός Λουκ «Μινγκ» Φλάναγκαν ανέβασε στα κοινωνικά μέσα ένα βίντεο που αποκαλύπτει όλη τη διαδικασία στην οποία υποβάλλει η Ε.Ε. τους ευρωβουλευτές, πριν αποκτήσουν πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα της TTIP.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Αλέν Μπαντιού: Ο παγκόσμιος καπιταλισμός έχει καταργήσει την πολιτική

Αλέν Μπαντιού: Ο παγκόσμιος καπιταλισμός έχει καταργήσει την πολιτική

«Η πολιτική έχει καταργηθεί στις ημέρες μας και τη θέση της έχει καταλάβει ο παγκόσμιος καπιταλισμός, ο οποίος έχει πείσει τους πάντες (των δυνάμεων της Αριστεράς συμπεριλαμβανομένων) πως αποτελεί τη μοναδική λύση». Γύρω από αυτόν τον άξονα στράφηκε η διάλεξη, την οποία έδωσε την Πέμπτη στην κατάμεστη αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών ο Γάλλος φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού με τη συμμετοχή του Δημήτρη Βεργέτη, ψυχαναλυτή και διευθυντή του περιοδικού «αληthεια».

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

Η επέλαση των ρομπότ. Έρχονται να μας πάρουν τις δουλειές



Μερικοί από τους πλουσιότερους, ευφυέστερους και ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο είχαν ένα μήνυμα να μεταφέρουν σε εμάς καθώς συναντήθηκαν αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν επείγοντα παγκόσμια θέματα: Έρχονται τα ρομπότ.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

"Η Ε.Ε. είναι δημιούργημα της CIA"

"Η Ε.Ε. είναι δημιούργημα της CIA"

"Η Ε.Ε. είναι δημιούργημα της CIA"
Σε άρθρο της , η «The Telegraph» στις 27 Απριλίου, κάτω από τον τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα σχέδιο της CIA» –ανακάλυψαν οι οπαδοί του Brexit τη δικαιολογία για το πρόσφατο ταξίδι του προέδρου των ΗΠΑ στο Λονδίνο, ώστε να πείσει τους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην ΕΕ. Ο αρθρογράφος Ambrose Evans-Pritchard, υποστηρίζει πως οι οπαδοί τους ‘’Brexit”, «θα έπρεπε να περιμένουν αυτή την αμερικανική ηχηρή παρέμβαση, αφού η ΕΕ υπήρξε κατ΄εξοχήν αμερικανικό σχέδιο». 

Για πρώτη φορά στη δημοσιότητα έγγραφα της μυστικής συμφωνίας TTIP που διαπραγματεύονται ΗΠΑ-ΕΕ. Τι αποκαλύπτει η Greenpeace

 http://gr.euronews.com/2016/05/02/us-piles-on-pressure-in-trade-talks-with-eu/

germany ttip demonstration

Στη δημοσιότητα έδωσε η Greenpeace μυστικά έγγραφα από τη περίφημη ή κατά άλλους διαβόητη Διατλαντική Εταιρική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων (ΤΤΙΡ) προσπαθώντας να στηρίξει με στοιχεία αυτό που φημολογείται ή από κάποιους ομολογείται: τις πιέσεις που ασκούνται για να περάσει η συμφωνία, η διαπραγμάτευση επί της οποίας γίνεται υπό συνθήκες μυστικότητας ακόμη και για τους ευρωβουλευτές. Όλα τα έγγραφα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδαhttp://www.ttip-leaks.org/ (‪#‎ttipleaks‬)

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

Μυστικές συμφωνίες για την ΤΤΙΡ

Μυστικές συμφωνίες για την ΤΤΙΡ

Του Κώστα Μπετινάκη

Ένα από τα θύματα της απεργίας των δημοσιογράφων ήταν η αποσιώπηση του πραγματικού λόγου της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στην Γερμανία, την περασμένη Κυριακή.


Όσοι ασχολήθηκαν - έστω και ακροθιγώς- έψαξαν να βρουν την «ελληνική διασύνδεση», που ωστόσο εάν υπήρξε ήταν μηδαμινής σημασίας.