Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΗΠΑ: Απίστευτη ωμή βία κατά των Ιθαγενών Λαών που πολεμούν για όλους μας!



Γιώργος Μητραλιάς


Οι συγκλονιστικές εικόνες κρατικής βίας αλλά και λαϊκής αντίστασης  που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί δεν είναι από κάποιο από τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα της Μέσης Ανατολής, έστω και αν σε αυτές πρωταγωνιστούν οι ένοπλες δυνάμεις της παγκόσμιας υπερδύναμης.  Είναι από το ίδιο το εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών, από τη Βόρεια Ντακότα όπου εδώ και έξι μήνες (!) οι Ιθαγενείς Σιού και οι υποστηρικτές τους κλιμακώνουν αυτό που πιθανόν είναι η πιο χειροπιαστή, σημαντική και σημαδιακή πάλη ενάντια στους πρωταίτιους της κλιματικής καταστροφής, στις πολυεθνικές του πετρελαίου.

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

Αποκλειστικό: Η CETA χωρίς παρωπίδες Οι επιπτώσεις


CETA ή αλλιώς Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά. Τα τέσσερα αρχικά που βλέπουμε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τις τελευταίες ημέρες. Mελέτη του Πανεπιστημίου Tuft, που παρουσιάζει το tvxs.gr, δείχνει ότι αν εφαρμοστεί η CETA, αυτό θα σημαίνει 230.000 χαμένες θέσεις εργασίας έως το 2023. Από αυτές οι 200.000 θα είναι στις χώρες τις ΕΕ. Το κέρδος των επιχειρήσεων θα αυξηθεί από 0,66% έως και 1,76%, αλλά την ίδια ώρα οι μισθοί των εργαζομένων θα συμπιεστούν από 316 - 331 ευρώ στην ΕΕ. Το ΑΕΠ θα μειωθεί από 0,49% έως και 0,96% ενώ θα ανοίξει η πόρτα στο μη βιώσιμο χρέος. 

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Σχέδια Παγκόσμιου Αποπληθυσμού: Οδεύοντας προς την «Τελική Λύση»



Στο συνέδριο TED2010 που πραγματοποιήθηκε στις 18 Φλεβάρη 2010, στο Long Beach της Καλιφόρνια, το γνωστό πρώην αφεντικό της Microsoft, δισεκατομμυριούχος και νυν «ο μεγαλύτερος φιλάνθρωπος του κόσμου» Bill Gates έδωσε μια ομιλία με τίτλο «Καινοτομία στο Μηδέν» (Innovating to Zero).

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΤΤΙΡ. Η πιο σκοτεινή μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου

Ν. Κατσαρός: Η Συμφωνία ΤΤΙΡ, παγκόσμια απειλή 


Ποιος φαντάζονταν ότι ο φασισμός σταδιακά θα αποκτούσε παγκόσμια συνταγματική μορφή, κάτω από τη μύτη των λαών και των αστών πολιτικών; Κανένας εκτός από τους κομμουνιστές, οι οποίοι ποτέ δεν λάθεψαν για τη φύση του καπιταλισμού στο ιμπεριαλιστικό του στάδιο. Ποτέ δεν διαχώρισαν τον φασισμό από τη βαθιά φύση του κεφαλαίου.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

H Υahoo παρακολουθoύσε όλα τα e-mail για τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ



Η εταιρεία - κολοσσός Yahoo Inc. δημιούργησε μυστικά πέρυσι ειδικό λογισμικό με σκοπό τη σάρωση όλων των email των πελατών της για συγκεκριμένες πληροφορίες που ζητήθηκαν από αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

ΜΜΕ και χειραγώγηση



Του ΗΛΙΑ ΜΙΧΑΛΑΡΕΑ
«Ο σκλάβος που δεν συνειδητοποιεί τη σκλαβιά του είναι απλούστατα σκλάβος. Ο σκλάβος που συνειδητοποιεί τη σκλαβιά του και αγωνίζεται ενάντια της είναι επαναστάτης. Ο σκλάβος που καμαρώνει τις ομορφιές της ζωής στη σκλαβιά είναι τσιράκι και κάθαρμα, άξιος περιφρόνησης ».                                        Β.Ι.Λένιν 

Η κυρίαρχη ιδεολογία παράγεται από την κυριαρχία στα μέσα παραγωγής. Στα 1840 στη «Γερμανική Ιδεολογία» οι Μαρξ και Ένγκελς έγραφαν : «Οι ιδέες της κυρίαρχης τάξης είναι σε κάθε εποχή οι κυρίαρχες ιδέες. Με άλλα λόγια η τάξη που είναι κυρίαρχη υλική δύναμη της κοινωνίας είναι ταυτόχρονα η κυρίαρχη πνευματική δύναμη. Η τάξη που έχει στη διάθεση της τα μέσα της υλικής παραγωγής, διαθέτει, συνακόλουθα, τα μέσα της πνευματικής παραγωγής, έτσι ώστε, σε γενικές γραμμές, οι ιδέες αυτών που στερούνται των μέσων της πνευματικής παραγωγής υποτάσσονται σε αυτά. 

Η Monsanto θα δικαστεί για εγκλήματα κατά της φύσης και της ανθρωπότητας



Η Monsanto θα δικαστεί για εγκλήματα κατά της φύσης και της ανθρωπότητας στην Χάγη, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου 2016

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Η "Θρησκειολογία" του Φίλη είναι... πρωτοπόρα!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτό Φίλη
Τα μαθήματα θρησκευτικών σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης είναι προπαγάνδα (κλασική και παρασυνειδησιακή προπαγάνδα) μιας ανελεύθερης ιδεολογίας, η οποία αποτρέπει την ολοκλήρωση της ανθρώπινης προσωπικότητας και βοηθάει έτσι στο να είναι καθηλωμένη  η ανθρωπότητα στη βάρβαρη νηπιακή της φάση. 
Η "Θρησκειολογία" που επιχειρεί να περάσει ο Φίλης σε όλες τις βαθμίδες Εκπαίδευσης, είναι μια εξίσου αισχρή προπαγάνδα (κλασική και παρασυνειδησιακή προπαγάνδα) μιας ασύγκριτης πιο ανελεύθερης ιδεολογίας, η οποία αποδομεί τις δυνατότητες για ολοκλήρωση της ανθρώπινης προσωπικότητας και υποβοηθάει έτσι  στο να μπει από τον φεγγίτη της Ιστορίας ο νέος Μεσαίωνας.

Bayer – Monsanto: Δύο τέρατα σε συσκευασία ενός



Το οικονομικό γεγονός της χρονιάς θα αποδειχθεί πολύ πιθανά (κι αν το τελευταίο τρίμηνο του έτους δεν κρύβει εκπλήξεις) η επικείμενη εξαγορά της αμερικανικής Monsanto από την γερμανική Bayer. Πρόκειται για μια εξέλιξη καταστροφική από κάθε άποψη και πρώτ’ απ’ όλα για τους καταναλωτές, τη δημόσια υγεία και ποιότητα ζωής.