Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

Κυβερνοεπίθεση στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Κυβερνοεπίθεση στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Με ένα απειλητικό μήνυμα έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο το βράδυ της Παρασκευής οι χάκερς της ομάδας HackBack αλλά και οι Anonymous, εξαπολύοντας επίθεση στην ιστοσελίδα της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. 

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Σεξ με ρομπότ: Σύντομα πραγματικότητα!

 

Σεξουαλικές σχέσεις με ρομπότ είναι κάτι που αφορά το πολύ κοντινό μέλλον, προέβλεψε ένας ερευνητής της τεχνητής νοημοσύνης σε εκδήλωση, στο Λονδίνο, αφιερωμένη στα διαδραστικά σεξουαλικά παιγνίδια και στις σχέσεις με ανθρωποειδή.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Η παντοδυναμία των αγορών...

Το σημερινό οικονομικό σύστημα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το φιλελευθερισμό – αφού πρόκειται για ένα κεντρικά κατευθυνόμενο σύστημα των ελίτ, μέσω του οποίου το 0,1% των ανθρώπων κυβερνάει απολυταρχικά το υπόλοιπο 99,9%, χωρίς να ελέγχεται από κανέναν.

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ MARKETING ΩΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ



Εί­ναι πλέ­ον κοι­νός τό­πος πως με­τά την Β΄πα­γκό­σμια ανθρωποσφαγή, η πα­γκό­σμια κυ­ριαρ­χί­α άρ­χι­σε μί­α δια­δι­κα­σί­α α­να­διάρ­θρω­σης των πρα­κτι­κών της και του προ­σω­πεί­ου της. Με αιχ­μή του δό­ρα­τος τη ρα­γδαί­α ε­ξέ­λι­ξη της τεχνο­λο­γί­ας και της πλη­ρο­φο­ρι­κής (σαν ει­δι­κό κλά­δο της τε­χνο­λο­γί­ας), ο πά­λαι πο­τέ ο­νο­μα­ζό­με­νος ι­μπε­ρια­λι­σμός άρ­χι­σε ν’ αλ­λά­ζει μορ­φή ο­δη­γού­με­νος προς αυ­τό που σή­με­ρα με­το­νο­μά­στη­κε σε πα­γκο­σμιο­ποί­η­ση. 

Είναι ή δεν είναι φασίστας ο Τραμπ;

 

Γιώργος Μητραλιάς
Είναι ή δεν είναι φασίστας ο Ντόναλντ Τραμπ; Καίριο το ερώτημα και όχι άδικα αρχίζει να απασχολεί τους -ήδη- όλο και πιο αγριανθρωπικούς καιρούς μας. Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε τη σημασία των ατομικών χαρακτηριστικών του κ. Τραμπ, θα μας ήταν όμως πιο χρήσιμο να διατυπωθεί ως εξής: Φασιστικό ή όχι το καθεστώς που προτίθεται να εγκαθιδρύσει στις ΗΠΑ ο Τραμπ και οι συνεργάτες του;

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

Καμπάνια για μια «αληθινή δίκη» της Λαγκάρντ ξεπέρασε τις 150.000 υπογραφές

 

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ κρίθηκε ένοχη από το Ανώτατο Δικαστήριο της Δημοκρατίας της Γαλλίας, για την υπόθεση Ταπί, χωρίς ωστόσο να της επιβληθεί ποινή.

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Η γερμανική κυβέρνηση παρενέβη ώστε να… εξωραΐσει έρευνα για τη φτώχεια Αποκάλυψη



Στη Γερμανία συμβαίνει ότι και οπουδήποτε αλλού. Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και φτωχοί γίνονται φτωχότεροι ή περισσότεροι. Αυτό δείχνει η νέα μεγάλη έκθεση για τη φτώχεια στη χώρα που διενεργήθηκε για το υπ. Εργασίας. Τα αποτελέσματα της, όμως δεν άρεσαν στη γερμανική κυβέρνηση που, σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, έσπευσε να παρέμβει για να… εξωραΐσει την έρευνα!

Όταν οι Ινδιάνοι νικούν τους "καουμπόηδες"

Όταν οι Ινδιάνοι νικούν τους "καουμπόηδες"

Ανταπόκριση: Βαγγέλης Φωτιάδης
Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης


Ο πολύμηνος, συμβολικός σε παγκόσμιο επίπεδο, αγώνας των Ινδιάνων για την προστασία της πατρογονικής τους γης, στην τοποθεσία Standing Rock της Βόρειας Ντακότα, δικαιώθηκε εν μέρει και προσωρινά, μετά τις επιφυλάξεις που προέβαλλε για την περιβαλλοντική ασφάλεια του υπό σχεδίαση αγωγού πετρελαίου η Γραμματεία Πολιτικών Έργων των ΗΠΑ.

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Το Ξεραμένο Φιδοπουκάμισο της Παγκοσμιοποίησης


του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Οι εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Δημοψήφισμα στην Ιταλία επιβεβαίωσαν άλλη μια φορά δύο κυρίαρχα φαινόμενα της σημερινής παγκόσμιας κρίσης. Πρώτον, την απόλυτη αναξιοπιστία του διακομματικού συρφετού της πολιτικής και μιντιακής ελίτ του δυτικού κόσμου, που προσωποποιούν τον θρίαμβο της αθλιότητας σε όλους τους τομείς της ζωής. Δεύτερον, την δυναμική που έχει αποκτήσει πλέον το φαινόμενο της οργισμένης αντίδρασης της καταρρέουσας μεσαίας τάξης απέναντι στις ελίτ των Γκλομπαλιστών.

ΗΠΑ: Η ταξική σύγκρουση που θα ορίσει τη μοίρα όλων μας!…



Γιώργος Μητραλιάς

Μπορεί αυτές τις μέρες να κυριάρχησαν στα ΜΜΕ και στις συζητήσεις η πτώση του Ρέντζι και οι λοιπές ιταλικές περιπέτειες αλλά εκεί που παίζεται η τύχη όλων μας δεν είναι ούτε στη Ρώμη, ούτε στη Βιέννη, ούτε καν στο Βερολίνο ή στο Παρίσι. Είναι στο… Standing Rock της μακρινής βόρειας Ντακότα των ΗΠΑ, μέσα στη χιονοθύελλα και με 20 υπό το μηδέν! (1)

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Οι Ινδιάνοι στη Β. Ντακότα νίκησαν τους μεγιστάνες του πετρελαίου



Το Σώμα Μηχανικών του Αμερικανικού Στρατού απέρριψε την άδεια για έναν αμφιλεγόμενο πετρελαιαγωγό που διασχίζει τη Βόρεια Ντακότα. Πρόκειται για μια μεγάλη νίκη των ιθαγενών των Ηνωμένων Πολιτειών και των ακτιβιστών υπέρ του κλίματος που έχουν διαδηλώσει εναντίον του έργου για αρκετούς μήνες τώρα, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή.