Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

(Από το κίνημα της δεξιάς αντίδρασης στην παγκοσμιοποίηση)! Κάθειρξη 20 ετών στους μοναχούς με τις μολότοφ




Ποινή κάθειρξης 20 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον ηγούμενο της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, όπως επίσης σε έναν ακόμη μοναχό της ίδιας Αδελφότητας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής, στις Καρυές.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

(Στον νέο Μεσαίωνα που έρχεται, στον νέο Θαυμαστό Κόσμο που οικοδομείται, δεν χωράει το παγκόσμιο σύμβολο της συνειδησιακής εξέγερσης ενάντια στην Εξουσία)! Καταργούν την Αντιγόνη στο λύκειο


Οὐδὲν γὰρ ἀνθρώποισιν οἷον ἄργυρος
κακὸν νόμισμ' ἔβλαστε. τοῦτο καὶ πόλεις
πορθεῖ, τόδ' ἄνδρας ἐξανίστησιν δόμων,
τόδ' ἐκδιδάσκει καὶ παραλλάσσει φρένας
χρηστὰς πρὸς αἰσχρὰ πράγμαθ' ἵστασθαι βροτῶν
πανουργίας δ' ἔδειξεν ἀνθρώποις ἔχειν
καὶ παντὸς ἔργου δυσσέβειαν εἰδέναι.
Σοφοκλή «Αντιγόνη» στ. 295-301

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

(Όταν θα δημιουργήσουν τον πρώτο τεχνητό άνθρωπο, εμάς θα μας αποσύρουν)! Δημιούργησαν μια τελείως νέα μορφή ζωής

Δημιούργησαν μια τελείως νέα μορφή ζωής
Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν πως δημιούργησαν τον πρώτο σταθερό ημισυνθετικό οργανισμό. Πρόκειται για το βακτήριο E.coli, το οποίο περιέχει στο γενετικό κώδικά του όχι μόνο τις τέσσερις φυσικές βάσεις (A, T, C, G) κάθε έμβιου οργανισμού στη Γη, αλλά επίσης δύο συνθετικές βάσεις (Χ, Υ).

Ο Τραμπ τα βάζει με τους Ινδιάνους

Ο Τραμπ τα βάζει με τους Ινδιάνους

Οι χειρότεροι φόβοι των χιλιάδων Ινδιάνων, ακτιβιστών, κατοίκων της Βόρειας Ντακότα και των χιλιάδων υποστηρικτών τους σε όλο τον κόσμο επιβεβαιώθηκαν: ο νέος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζοντας την πολιτική αναίρεσης πράξεων του προκατόχου του, έδωσε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του αμφιλεγόμενου έργου δημιουργίας πετρελαϊκού αγωγού στη συγκεκριμένη περιοχή, που είχε διακοπεί λόγω των τεράστιων αντιδράσεων από την απερχόμενη κυβέρνηση.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Παγκόσμιος Big Brother

Παγκόσμιος Big Brother

Ένα νέο «υπερόπλο» έχουν στη διάθεσή τους οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, το οποίο έχει ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής σε παγκόσμια κλίμακα και την αποκάλυψη «μαύρων» καταθέσεων στο εξωτερικό και δη σε φορολογικούς παραδείσους.

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Έχει ο καιρός γυρίσματα. Ο Κινέζος Πρόεδρος, κόντρα στον Τραμπ, υπερασπίζεται την “παγκοσμιοποίηση”!

Κινέζος Πρόεδρος

Βρε, πως αλλάζουν οι καιροί!
Η Κίνα μοιάζει να λαμβάνει στα χέρια της και να σηκώνει ψηλά της σημαία της λεγόμενης ”παγκοσμιοποίησης” των αγορών, απέναντι σε μια Αμερική, η οποία ήταν μέχρι τώρα πρωταθλητής του ”παγκοσμιοποιητικού” σπόρ και σήμερα, διά του νέου προέδρου της Ντ. Τραμπ, δίνει την εντύπωση ότι θέλει να βγάλει τη θηλιά της ”παγκοσμιοποίησης” από το λαιμό της.

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

«Μεγάλος Αδελφός» στην Ε.Ε.

«Μεγάλος Αδελφός» στην Ε.Ε.

Ανταπόκριση από το Στρασβούργο: Νίκος Ρούσσης

Κοινός στόχος, πλέον, είναι για την Κομισιόν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωκοινοβούλιο, να μπεί η Ευρώπη σε μία «γυάλα», μέσω ενός πλέγματος ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των μυστικών υπηρεσιών των κρατών-μελών της Ε.Ε., για τον αποτελεσματικότερο, όπως υποστηρίζεται, έλεγχο των μεταναστευτικών ροών και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. 

(Εξαιρετικό)! Η υποχρεωτική επέκταση ψηφιακών συναλλαγών και καρτών κίνδυνος για τις ελευθερίες

συναλλαγών

Αντισυνταγματική και παράνομη η υποχρεωτική χρήση καρτών και ψηφιακών συναλλαγών διαμορφώνει, στο όνομα της πάταξης της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος, για την υπερσυγκέντρωση κερδών και εξουσίας στις τράπεζες αλλά και για τον επικίνδυνο ψηφιακό έλεγχο όλης της προσωπικής ζωής και των προσωπικών επιλογών των πολιτών.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Το άγχος, η αβεβαιότητα και ο φόβος στη σύγχρονη μητρόπολη



Οι κοι­νω­νί­ες των σύγ­χρο­νων με­γα­λου­πό­λε­ων, ε­δραιω­μέ­νες και ορ­γα­νω­μέ­νες σύμ­φω­να με την πα­γκό­σμια χάρ­τα της οι­κο­νο­μι­κής δι­κτα­το­ρί­ας, α­σφυ­κτιού­σες κά­τω α­πό τη διαρ­κώς αυ­ξα­νό­με­νη πί­ε­ση του κρα­τι­κού ζυ­γού, πα­ρου­σιά­ζουν δε­κα­ε­τί­ες τώ­ρα –απ’ ά­κρη σ’ ά­κρη της γης– κά­ποια κοι­νά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά στην έκ­φρα­ση και τη δρα­στη­ριο­ποί­η­σή τους. Το άγ­χος λοι­πόν, η α­πο­μό­νω­ση, ο φό­βος και η α­βε­βαιό­τη­τα α­πο­τε­λούν α­να­πό­σπα­στα στοι­χεί­α της κα­θη­με­ρι­νό­τη­τας των κα­τα­πιε­σμέ­νων, οι ο­ποί­οι αιώ­νες τώ­ρα υ­φί­στα­νται στο σώ­μα και την ψυ­χή τους τα θε­σμο­θε­τη­μέ­να βα­σα­νι­στή­ρια του κρά­τους και της κάθε μορφής ε­ξου­σί­ας.