Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

AVAAZ: Το φαινόμενο του clicktivism και η τεράστια απάτη



Όποιο ψήφισμα κι αν ανοίξεις, θα δεις από κάτω τον διεθνή οργανισμό, τύπου ΜΚΟ, με την επωνυμία «AVAAZ». Εκστρατείες συλλογής υπογραφών για το περιβάλλον, τον γορίλα, το κλίμα, τον καρκίνο, αλλά και για το το Νομπέλ στην Ελλάδα, για το “Μένουμε Ευρώπη”, για τους πλειστηριασμούς σπιτιών, για να φύγει ο Λάκης από τον ALPHA, για την κατάργηση των Τμημάτων Ένταξης των ΑΜΕΑ, κι ένα σωρό άλλα «ευαίσθητα» θέματα «κοινωνικής συνείδησης», που στοχεύουν στην συναισθηματική ενεργοποίηση του αποδέκτη και το αίσθημα του δικαίου. 

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

ΗΠΑ: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους οι διαδηλωτές, κατά της κατασκευής του αγωγού, στη Βόρεια Ντακότα

ΗΠΑ: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους οι διαδηλωτές, κατά της κατασκευής του αγωγού, στη Βόρεια Ντακότα

Οι διαδηλωτές που εναντιώνονται στην κατασκευή του αγωγού πετρελαίου ( Dakota Access Pipeline) και απομακρύνθηκαν βιαίως την προηγούμενης εβδομάδα, από την κατασκήνωση διαμαρτυρίας που είχαν οργανώσει, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, προκειμένου να εμποδιστεί η κατασκευή του αναφερόμενου αγωγού, αλλά κι άλλων αγωγών.

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο πόλεμος κατά των μετρητών. Οδεύουμε προς έναν ολοκληρωτισμό;


Τα κίνητρα και οι υποκινητές


Συνέντευξη του Νόρμπερτ Χέρινγκ στον Δημοσθένη Γκαβέα, www.huffingtonpost.gr
Υπάρχει ένας πόλεμος που βρίσκεται σε εξέλιξη. Πρόκειται για τον πόλεμο κατά των μετρητών. Διεξάγεται σε όλο τον κόσμο, ενώ στην χώρα μας έχει λάβει μια ιδιαίτερα επιθετική μορφή. Οι πολιτικοί μαζί με τους τραπεζίτες, υποστηρίζουν ότι αυτό θα κάνει πιο ασφαλή την κοινωνία μας. Όμως τίθεται το ερώτημα, μήπως πρόκειται για ακόμη μια προπαγάνδα; Μήπως αφορά στον απόλυτο έλεγχο των πολιτών και των χρημάτων τους από το κράτος και τις τράπεζες; Μπορεί η κατάργηση των μετρητών να σημαίνει κατάλυση της Δημοκρατίας και των προσωπικών μας ελευθεριών;

Ποινικό Δίκαιο του Εχθρού…



Σπύρος Τζουανόπουλος
Το ελληνικό παράδειγμα της κατασκευής εχθρών και της καταπολέμησής τους
 Το αντιεξουσιαστικό κίνημα, όντας το πιο ευαίσθητο κομμάτι του πολιτικού φάσματος σε ζητήματα ελευθεριών, αλλά και ένα από τα πιο εκτεθειμένα στους σχεδιασμούς της καταστολής, λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια σα σεισμογράφος, καταγράφοντας τις δονήσεις του μετασχηματισμού του Κράτους Πρόνοιας σε Κράτος Ασφάλειας. Έτσι, μάλλον άθελά του, περιέγραψε τις εξελίξεις που σήμερα μετασχηματίζουν το Δίκαιο της Δύσης. Παράλληλα, όλο αυτόν τον καιρό, μια αντίστοιχη συζήτηση είχε ανοίξει ανάμεσα στους θεωρητικούς του Ποινικού Δικαίου, για την εμφάνιση ενός νέου δόγματος νομοθέτησης που υποσκάπτει και, σε πολλές περιπτώσεις, τείνει να αντικαταστήσει το κλασικό Ποινικό Δίκαιο, και μαζί τις εγγεγραμμένες με αίμα κατακτήσεις των κινημάτων σε αυτό. Το νέο αυτό δόγμα τιτλοφορείται Ποινικό Δίκαιο του Εχθρού (γερμ. Feindstrafrecht). Νονός του δόγματος είναι ο καθηγητής Ποινικού Δικαίου στη Νομική Σχολή της Βόννης Guenther Jakobs.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ευρωπαϊκό κίνημα πολιτών κατά της καρκινογόνου ουσίας glyphosate!

Ευρωπαϊκό κίνημα πολιτών κατά της καρκινογόνου ουσίας glyphosate!
  Γιώργος Κολέμπας

Περιβαλλοντικές κοινωνικές οργανώσεις και διάφορες ομάδες πολιτών, ξεκίνησαν πρόσφατα την Πρωτοβουλία Ευρωπαίων Πολιτών (EBI) για την απαγόρευση του συγκεκριμένου φυτοφαρμάκου. Στο τέλος του 2017 θα αποφασιστεί και πάλι αν θα απαγορευθεί η κυκλοφορία του στην Ευρώπη.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

(Να κάτι προς τη σωστή κατεύθυνση)! "Μπλόκο" στο ηλεκτρονικό εισιτήριο

"Μπλόκο" στο ηλεκτρονικό εισιτήριο

Σαφείς επιφυλάξεις εκφράζει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο που σχεδιάζει ο ΟΟΣΑ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου όσον αφορά το μείζον θέμα της προστασίας προσωπικών δεδομένων αφού, θεωρεί, ότι «ευαίσθητα» στοιχεία των πολιτών θα καταγράφονται με το Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου.

ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΚΑΙ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

%ce%b2%ce%b9%ce%bf%ce%bc%ce%b5%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%b9%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%b1

Βάσει μνημονίου συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και τρομοκρατίας με τις ΗΠΑ, το οποίο έχει συμφωνήσει και υπογράψει το καθεστώς Τσίπρα, μετά από συναντήσεις «ειδικών» αμερικανών «φίλων» με στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και Δημόσιας τάξης στα τέλη Φλεβάρη του 2016, εκτός των άλλων προβλέπεται η αντικατάσταση των παλαιών ταυτοτήτων οι οποίες θεωρείται ότι είναι εύκολο να νοθευτούν ή να πλαστογραφηθούν με νέες με ενσωματωμένο μικροτσίπ όπου θα περιέχονται βιομετρικά στοιχεία. Μάλιστα η έκδοση νέων ταυτοτήτων θεωρήθηκε από την αμερικανική πλευρά ως απαραίτητη προϋπόθεση ώστε το ελληνικό κράτος να παραμείνει ανάμεσα στα 38, των οποίων οι πολίτες μπορούν να ταξιδεύουν δίχως βίζα στις ΗΠΑ.