Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

(Εκπληκτικό)! Τράπεζες, Χρήματα και Ελευθερία



Της Μαρίας Af 
Ο Sir Joseph Stamp, πρώην διευθυντής της Τράπεζας της Αγγλίας, (που παρεμπιπτόντως είναι και ο 2ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Αγγλία) είχε πει πως: 
Οι τραπεζίτες κατέχουν τη γη.
Πάρτε τους και ολόκληρη τη γη, αν θέλετε, αλλά αφήστε τους τη δύναμη να δημιουργήσουν χρήματα, και σε ελάχιστο χρόνο –όσο κρατάει το πάτημα ενός στυλό- θα δημιουργήσουν αρκετά χρήματα για να την αγοράσουν ξανά!

Στερήστε τους, όμως, τη δύναμη να δημιουργήσουν χρήματα, και όλες οι μεγάλες περιουσίες όπως η δική μου, θα εξαφανιστούν! Και θα έπρεπε να εξαφανιστούν, γιατί τότε θα είχαμε έναν καλύτερο και πιο ευτυχισμένο κόσμο για να ζήσουμε.
Όμως, αν θέλετε να παραμείνετε οι σκλάβοι των τραπεζιτών και να πληρώνετε το κόστος της δικής σας σκλαβιάς, αφήστε τους να συνεχίζουν να δημιουργούν χρήμα! 

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί για να σας μετατρέψει σε έναν «καλό εργαζόμενο (σκλάβο) / καταναλωτή» και τίποτα περισσότερο.
Κάθε μέρος του συστήματος εξακολουθεί και υπάρχει επειδή εσείς συμφωνείτε και συνεχίζετε να είστε ένα μέρος του, αποδεχόμενοι τη δύναμή του.
Το σύστημα είναι ένα συμπλεκόμενο, αλληλοεξαρτώμενο, συνεργαζόμενο (αφού έχουν μοιράσει μεταξύ τους την «πίττα») καρτέλ κοινωνικού ελέγχου! 

Ακόμα και το εκπαιδευτικό σύστημα έχει σχεδιαστεί για μία σειρά μαθημάτων γεμάτη με κοινωνικά ψέματα και σκοπό του έχει να σας βάλει σε μια κατάσταση που θα «προγραμματίσει» και θα ενσταλάξει βαθιά μέσα σας τις ανασφάλειες που θα αξιοποιηθούν από τις εταιρείες και τις κυβερνήσεις στη μετέπειτα ζωή σας.
Αν δεν ξέρετε γιατί τόσα πολλά σχολεία και τόσοι πολλοί ερευνητές «λυγίζουν» και γέρνουν προς την σκοτεινή πλευρά, πραγματικά δεν είναι δύσκολο να το μαντέψετε.
Έχει να κάνει με τα χρήματα.
Εάν εσείς οι ίδιοι νιώθετε υπερήφανοι ως «ακαδημαϊκοί» (κάποιος που έχει πάει στο πανεπιστήμιο, στην ουσία πάει σχολείο το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του -και δεν σταματά εύκολα τη μόρφωσή του καθώς συνεχίζει να ανταμείβεται για το ότι είναι τόσο… εξαιρετικός αναμεταδότης -«παπαγαλάκι»-), έχετε υπ’ όψιν σας πως κάποιος πρέπει να πληρώσει όλο αυτό το κόστος. Πώς γίνεται αυτό; Αυτό γίνεται κυρίως με επιχορηγήσεις. Αυτές οι επιχορηγήσεις χρησιμοποιούνται από εταιρείες και κυβερνήσεις για να δώσουν την ακαδημαϊκή σφραγίδα της έγκρισης για την κυβερνητική ή εταιρική ανοησία. 

Γιατί, δηλαδή, θα πρέπει οι τράπεζες να έχουν τη δυνατότητα να δημιουργoύν ταχρήματα

Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. 

Γιατί θα πρέπει οι κυβερνήσεις να δανείζονται χρήματα; 

Αυτή είναι μια άλλη πολύ καλή ερώτηση. 

Το ισχύον σύστημά μας είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να κάνει πλούσιους τους τραπεζίτες και να βυθίσει όλους τους άλλους στο χρέος. 

Και, μήπως, αυτό ακριβώς δεν έχει συμβεί; 

Ας θυμηθούμε αυτό που έχει πει ο Thomas Jefferson: 
Τα μάτια των πολιτών μας δεν είναι επαρκώς ανοικτά για την πραγματική αιτία της δυστυχίας μας.
Της αποδίδουμε τα πάντα, εκτός από την πραγματική αιτία της, που δεν είναι άλλη από το τραπεζικό σύστημα. 

Και φυσικά δεν ήταν ο μόνος που κατακεραύνωσε το τραπεζικό σύστημα.
Μην ξεχνάμε πως ο Henry Ford, Sr, είχε πει: 
Εάν ο αμερικανικός λαός ήξερε τη διαφθορά στο χρηματοοικονομικό μας σύστημα, μέχρι το πρωί θα είχαμε επανάσταση! 

Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, διαπιστώνουμε πως έχουν γραφτεί πολλά για την κρίση που δημιουργεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα και για τις καταστροφικές συνέπειες του δανεισμού χρημάτων -που… «φύτρωσαν» εκ του μηδενός- από τις κεντρικές τράπεζες. Για τα πιστωτικά μονοπώλια έχουν μιλήσει άνθρωποι όντας οι ίδιοι γρανάζια αυτής της μηχανής που πολτοποιεί τους λαούς και ελέγχει τον κόσμο ολόκληρο. Ας δούμε τι έχουν να μας πουν όλοι αυτοί.
[Όπου Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, μπορείτε να βάλετε και Ευρωπαϊκή, με τα δικά μας δεδομένα. Η δε έννοια του «Αμερικάνικου Ονείρου», δεν χρίζει ανάλυσης, Την ζήσαμε και την πληρώνουμε (πολύ άσχημα)....] 

Στην Αμερική, όλη η αβεβαιότητα, η σύγχυση και η δυστυχία οφείλεται, όχι τόσο από τις ατέλειες και τα κενά που υπάρχουν στο Σύνταγμα ή στην ομοσπονδία, ούτε από την έλλειψη ακεραιότητας ή αξιών, όσο από την προφανή άγνοια για την φύση του νομίσματος, την πίστωση και την κυκλοφορία του. 
John Quincy Adams 

Βλέπω στο εγγύς μέλλον να μας προσεγγίζει μια κρίση που με παραλύει και με κάνει να τρέμω για την ασφάλεια της χώρας μου. Ως αποτέλεσμα του πολέμου, οι εταιρείες ενθρονίστηκαν και θα ακολουθήσει μια περίοδος διαφθοράς διάχυτης στα υψηλά κλιμάκια. Η εξουσία του χρήματος θα προσπαθήσει να κυριαρχήσει παντού˙ εκμεταλλευόμενη τις προκαταλήψεις των ανθρώπων, θα ζημιώσει τον λαό μέχρις ότου όλος ο πλούτος να συγκεντρωθεί σε λίγα χέρια και η Δημοκρατία να καταστραφεί. Ποτέ δεν έχω αισθανθεί μεγαλύτερη αγωνία για την ασφάλεια της χώρας μου, ούτε και τότε ακόμα που ήμασταν εν τω μέσω πολέμου. 
Αβραάμ Λίνκολν, 21 Νοεμβρίου 1864,
απόσπασμα από την επιστολή του προς τον συνταγματάρχη William F. Elkins 


Οι τράπεζες δημιουργούν την πίστωση. Είναι λάθος να πιστεύει κάποιος ότι η τραπεζική πίστωση δημιουργείται από τις καταθέσεις (των χρημάτων) στις τράπεζες. Ένα δάνειο που χορηγείται από μια τράπεζα είναι ξεκάθαρο πως αυξάνει τα χρήματα της κοινότητας των τραπεζών. 
Εγκυκλοπαίδεια Britannica, 14η έκδοση 

Αλλά εάν, στο κυνήγι των υλικών πόρων, πέσουμε πάλι στην παγίδα του -χωρίς κεφάλαια- χαρτονομίσματος ή στην οιανδήποτε παρεμφερή απάτη, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα δώσουμε την θανατηφόρα μαχαιριά στο ενεργητικό του έθνους μας που αυτήν την στιγμή είναι στα σπάργανα. Το χαρτονόμισμα, κατά κανόνα, θα λειτουργεί στο σώμα της πολιτικής όπως το ποτό στο ανθρώπινο σώμα. Λεηλατεί τα ζωτικά όργανα και τελικά τα καταστρέφει. Το μόνο που κατάφερνε ανέκαθεν, και που θα συνεχίσει να κάνει, το χαρτονόμισμα είναι να καταστρέφει το εμπόριο, να συνθλίβει την αξιοπιστία και την τιμιότητα και να ανοίγει την πόρτα σε κάθε είδος απάτης και αδικίας. 
George Washington σε επιστολή του την 9η Ιανουαρίου 1787 προς τον Jabez Bowen (τον Αμερικανό πολιτικό και συνταγματάρχη της πολιτοφυλακής κατά την διάρκεια της αμερικανικής επανάστασης που υπηρέτησε ως Υποδιοικητής του Rhode Island και Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Ρόουντ Άιλαντ) 

Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση μπορεί κρυφά να κατασχέσει τον πλούτο του λαού. Και ούτε ένας στο εκατομμύριο δεν θα πάρει χαμπάρι την κλοπή 
Λόρδος John Maynard Keynes, στο «Οι Οικονομικές Συνέπειες της Ειρήνης» 




Το κεφάλαιο πρέπει να προστατευθεί με κάθε τρόπο. Τα χρέη πρέπει να εισπράττονται και ό,τι είναι υποθηκευμένο να κατάσχεται όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όταν -μέσα από τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος- οι απλοί άνθρωποι χάσουν τα σπίτια τους, θα γίνουν πιο υπάκουοι και θα πνίγονται από την ισχυρή μέγγενη της εκάστοτε διακυβέρνησης που ασκείται από μια κεντρική εξουσία πλούτου υπό κορυφαίους χρηματοδότες. Οι άνθρωποι που δεν έχουν ούτε σπίτι για να μείνουν (όλοι αυτοί δηλαδή που τους έχουν πάρει μέχρι τα σπίτια) δεν θα φέρνουν αντίρρηση στους ηγέτες τους. Είναι κάτι που το ξέρουν πολύ καλά όσοι προΐστανται και θέλουν να διαμορφώσουν τον ιμπεριαλισμό του καπιταλισμού για να κυβερνήσουν τον λαό. Χωρίζοντας τους ανθρώπους, θα τους αναγκάσουμε να εξαντλούν την ενέργειά τους στην καταπολέμηση ζητημάτων που δεν μας επηρεάζουν διόλου. Θα καταφέρουμε έτσι να μην ασχολούνται καθόλου με εμάς˙ τους παιδαγωγούς της κοινής αγέλης. Τοιουτοτρόπως, δρώντας διακριτικά, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι θα ολοκληρώσουμε με επιτυχία αυτό το οποίο έχουμε τόσο καλά σχεδιάσει.
Από το περιοδικό του Συλλόγου Τραπεζιτών των ΗΠΑ» («U.S. Banker’s Association Magazine»), 1924 

Το Κογκρέσο [και όχι οι ιδιωτικές τράπεζες] πρέπει να κόβει νομίσματα και να ρυθμίζει την αξία τους. 
Άρθρο 1 του Συντάγματος των ΗΠΑ. 

-Γερουσιαστής Patman: Κύριε Eccles, πώς καταφέρατε και πήρατε τα χρήματα για να αγοράσετε αυτούς τους τίτλους του Δημοσίου, αξίας δύο δισεκατομμυρίων;
-Eccles: Εμείς τα δημιουργήσαμε
-Patman: Από πού τα δημιουργήσατε;
-Eccles: Από το δικαίωμα που έχουμε να εκδίδουμε πιστωτικό χρήμα. 
Marriner Eccles, πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας, ενώπιον του Σώματος της Τραπεζικής και Νομισματικής Επιτροπής, το 1941 

Κάθε χαρτονόμισμα που δίνεται στην κυκλοφορία από την Ομοσπονδιακή Κεντρικής Τράπεζα, στην πραγματικότητα, αντιπροσωπεύει ένα καινούριο χρέος ενός δολαρίου. 
Στοιχεία της Τραπεζικής και Νομισματικής Επιτροπής 

Κάθε μέλος του Κογκρέσου, κάθε γερουσιαστής, ξέρει ακριβώς τι προκαλεί τον πληθωρισμό… αλλά δεν μπορεί και δεν πρόκειται ποτέ να στηρίξει τις δραστικές μεταρρυθμίσεις για την κατάργηση του νόμου περί Ομοσπονδιακού Αποθεματικού γιατί, αυτό, θα του κόστιζε πιθανότατα την δουλειά του. 
Robert A. Heinlein 

Το Συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έχει καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποκρύψει την δύναμή του και την εξουσία που ασκεί. Η αλήθεια όμως είναι ότι το Σύστημα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έχει σφετεριστεί την κυβέρνηση. Ελέγχει τα πάντα στο Κογκρέσο˙ ελέγχει ακόμα και όλες τις διεθνείς μας σχέσεις. Ανεβάζει και διαλύει κυβερνήσεις, κατά βούληση. 
Louis McFadden, Πρόεδρος της Τραπεζικής και Νομισματικής Επιτροπής 

Για μεγάλο χρονικό διάστημα πίστευα πως ο 32ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Ρούζβελτ (Franklin Delano Roosevelt, γνωστός και ως FDR) είχε εφαρμόσει πολλές σκέψεις και ιδέες του προς όφελος της Αμερικής. Αλλά, τελικά, δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Οι περισσότερες από τις σκέψεις του ήταν προσεκτικά κατασκευασμένες, εκ των προτέρων, από το Συμβούλιο Εξωτερικών που ήθελε να υπάρχει μία Παγκόσμια Διακυβέρνηση Χρήματος. Τα Ηνωμένα Έθνη δεν είναι τίποτε άλλο από μία αλληλουχία διεθνών τραπεζικών μηχανισμών οι οποίοι είναι ξεκάθαρο πως έχουν συσταθεί για το οικονομικό κέρδος μιας μικρής Παγκόσμιας Ομάδας ισχυρών εξτρεμιστών που διψούν για κέρδος και εξουσία. Οι κυβερνητικοί ηγέτες αυτής της Παγκόσμιας Ομάδας και οι κολλητοί τους, οι τραπεζίτες, έχουν πλέον αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του χρήματος και του πιστωτικού μηχανισμού των ΗΠΑ, μέσω της δημιουργίας της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της οποίας οι ιδιοκτήτες, είναι αυτοί οι ίδιοι. 
Curtis Dall, 1936 

Για πάνω από έναν αιώνα, οι ιδεολόγοι εξτρεμιστές και από τα δύο άκρα του πολιτικού φάσματος άδραχναν την ευκαιρία να επιτεθούν στην οικογένεια Ροκφέλερ. Με αφορμή κάθε περιστατικό που δημοσιεύονταν στον Τύπο, μας κατηγορούσαν για την υπέρμετρη επιρροή που ισχυρίζονται ότι ασκούμε πάνω στους αμερικανικούς πολιτικούς και στους οικονομικούς θεσμούς. Μερικοί μάλιστα πιστεύουν ότι είμαστε μέρος μιας μυστικής κλίκας που λειτουργεί ενάντια στα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών. Χαρακτηρίζουν, τόσο εμένα όσο και την οικογένειά μου, «διεθνιστές» και ισχυρίζονται πως συνωμοτούμε με άλλους -ανά τον κόσμο- για να οικοδομήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη παγκόσμια πολιτική και οικονομική δομή˙ μία Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Αν αυτή είναι η κατηγορία που μου προσάπτουν, τότε δηλώνω ένοχος και τονίζω πως είμαι περήφανος γι’ αυτό. 
David Rockefeller, Απομνημονεύματα, 2002 

Η ιστορία έχει δείξει πως τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος έχουν χρησιμοποιήσει κάθε μορφή κακοποίησης, κάθε ίντριγκα και κάθε απάτη μα και όλα τα δυνατά βίαια μέσα προκειμένου να διατηρήσουν τον έλεγχο των κυβερνήσεων. Και αυτό το καταφέρνουν με το να ελέγχουν το χρήμα και την έκδοσή του. 
James Madison 

Φοβάμαι ότι οι απλοί πολίτες δεν θα ήθελαν να ξέρουν ότι οι τράπεζες μπορούν -και το κάνουν- να δημιουργούν και να καταστρέφουν το χρήμα. Ούτε θα ήθελαν να ακούσουν πως, αυτοί που ελέγχουν το πιστωτικό σύστημα και την εμπορική αξιοπιστία ενός έθνους, κατευθύνουν την πολιτική των κυβερνήσεων και κρατάνε στα χέρια τους την μοίρα των ανθρώπων. 
R. McKenna, πρόεδρος της τράπεζας του Λονδίνου Midland Bank 

Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα, για τις ελευθερίες μας, από τον στρατό. Ήδη, έχουν αναπτύξει μια αριστοκρατία που αποτελείται από την ελίτ αυτών που χειρίζονται το χρήμα και η οποία περιφρονεί την κυβέρνηση. Η εξουσία της έκδοσης των χρημάτων θα πρέπει να αφαιρεθεί από τις τράπεζες και να δοθεί στους ανθρώπους στους οποίους και ανήκει. 
Thomas Jefferson 

Δεν έχω δει ποτέ τόσους πολλούς γερουσιαστές να εκφράζουν δυσαρέσκεια για τα καθήκοντά τους. Νομίζω ότι η κύρια αιτία αυτής της δυσαρέσκειας είναι πως, βαθιά μέσα μας, ξέρουμε πολύ καλά ότι έχουμε γίνει συνεργοί σε πράξεις φοβερές και ασυγχώρητες. Βαθιά μέσα μας, ξέρουμε ότι η κληρονομιά που δίνουμε στα παιδιά μας είναι η πτώχευση. Εξαπατήσαμε την χώρα μας με αντίτιμο την εκλογή μας. 
John Danforth 

Άθελά μου, κατέστρεψα την χώρα μου. Ένα μεγάλο βιομηχανικό έθνος ελέγχεται από το πιστωτικό του σύστημα. Και, αυτό το σύστημα, είναι συγκεντρωμένο στα χέρια λίγων μόλις ανθρώπων. Έχουμε φτάσει στο σημείο να είμαστε μία από τις χειρότερες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο˙ απόλυτα ελεγχόμενη… Είμαστε πλέον μια κυβέρνηση που δεν έχουμε ούτε καν αυτήν την ελευθερία γνώμης. Δεν είμαστε μια κυβέρνηση που υπερισχύει η ψήφος της πλειοψηφίας αλλά μια κυβέρνηση που κυβερνάται από τα θέλω και την απειλή κάποιων μικρών ομάδων με κρατούντες. Και είναι αυτοί οι κρατούντες που κατέχουν την εξουσία και την διακυβέρνηση της χώρας μας. 
Woodrow Wilson 

Αν εξοφλούνταν όλα τα τραπεζικά δάνεια, κανείς δεν θα είχε καταθέσεις ούτε θα κυκλοφορούσε στην αγορά νόμισμα έστω και για δείγμα. Είναι συγκλονιστικό και μόνο να το σκεφτεί κανείς. Είμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από τις εμπορικές τράπεζες, όσον αφορά τα χρήματά μας. Για κάθε δολάριο που κυκλοφορεί, είτε πρόκειται για μετρητά είτε για πλαστικό χρήμα, πρέπει να υπάρχει κάποιος που έχει δανειστεί. Εάν οι τράπεζες δημιουργούν αβέρτα τεχνητά χρήματα, θα ευημερούμε˙ αν όχι, θα λιμοκτονήσουμε. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε κανένα απολύτως μόνιμο νομισματικό σύστημα. Όταν κάποιος το συνειδητοποιεί αυτό, αντιλαμβάνεται σε πόσο απελπιστικά τραγική θέση βρισκόμαστε. Στην αρχή θα του φανεί παράλογο, απίστευτο˙ μα η αλήθεια είναι μπροστά μας και είναι αυτή. Είναι το πιο σημαντικό θέμα που, τουλάχιστον, τα ευφυή άτομα μπορούν να σκεφθούν και να δουν την πλήρη εικόνα. Είναι τόσο μείζων ζήτημα, που μπορεί κάλλιστα να προκαλέσει την κατάρρευση του σύγχρονου πολιτισμού μας εάν δεν γίνουν κατανοητά τα κουσούρια του υπάρχοντος συστήματος και δεν διορθωθούν λίαν συντόμως. 
Robert H. Hemphill, της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα 

Εάν το Κογκρέσο έχει το δικαίωμα να εκδίδει χρήματα, είναι για να μην έχουν αυτό το δικαίωμα οι ιδιώτες ή οι εταιρείες. 
Ο Πρόεδρος Andrew Jackson, που άσκησε βέτο στο Τραπεζικό Νομοσχέδιο το 1836 

Αν ποτέ το έθνος μας τα βρει πάλι μπαστούνια, με το χωρίς κεφάλαια χαρτί (χαρτονόμισμα), αυτό θα σημάνει και τον θάνατο του πολιτικού κοινωνικού μας συνόλου. 
George Washington 

Εάν εκείνη η άτακτη οικονομική πολιτική, που έχει τις ρίζες της στην Δημοκρατία της Βόρειας Αμερικής -χρήμα χωρίς χρέος- υποστηριχθεί και ισχυροποιηθεί, τότε η κυβέρνηση θα παράσχει δικά της χρήματα χωρίς κόστος. Θα εξοφλήσει όλα της τα χρέη και δεν θα χρωστάει απολύτως τίποτα στους διεθνείς τραπεζίτες. Θα έχει όλα τα χρήματα που απαιτούνται για την άσκηση του εμπορίου. Θα ευημερήσει ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο στην ιστορία των πολιτισμένων κυβερνήσεων του κόσμου. Τα μεγάλα μυαλά και ο πλούτος όλων των χωρών θα συσσωρευτεί στην Βόρεια Αμερική. Και μία τέτοια κυβέρνηση, ή που θα καταστραφεί ή που θα καταστρέψει κάθε μοναρχία του πλανήτη! 
Εφημερίδα Times του Λονδίνου, 1865 

Εάν ποτέ οι άνθρωποι ανακαλύψετε τι έχουμε κάνει, θα πρέπει να αρχίσετε να μας κυνηγάτε καταμεσής στον δρόμο και να μας κατακρεουργήσετε. 
Τζώρτζ Μπους (George HW Bush), στον δημοσιογράφο του Λευκού Οίκου Sarah McClendon, το 1992 

Αν οι δύο συναλλασσόμενοι -αντί να είναι μια τράπεζα και ένα άτομο- ήταν ένα άτομο και ένα άλλο άτομο, δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν πληθωρισμό -διογκώνοντας το μέσον με το οποίο συναλλάσσονται- με την συναλλαγή δανείου, για τον απλούστατο λόγο ότι ο δανειστής δεν θα μπορούσε να δώσει κάτι που δεν θα είχε (όπως μπορούν και κάνουν οι τράπεζες). Μόνον οι εμπορικές τράπεζες και οι πιστωτικές εταιρείες μπορούν να δανείσουν χρήματα που κατασκευάζουν με τον δανεισμό. 
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Yale, Irving Fisher, στο βιβλίο του «100% Χρήμα («100% Money») 

Αν δεν διαβάσετε εφημερίδα, είστε ανενημέρωτοι˙ αν διαβάσετε, έχετε λάθος πληροφόρηση. 
Mark Twain 

Αν πεις ένα σημαντικό ψέμα και συνεχίζεις να το επαναλαμβάνεις, στο τέλος οι άνθρωποι θα το πιστέψουν. Το ψέμα μπορεί να συντηρηθεί μόνο για όσον καιρό το κράτος μπορεί να προστατεύσει τους πολίτες από τις πολιτικές, οικονομικές και/ή στρατιωτικές συνέπειες του ψέματος. 
Joseph Goebbels 

Αν θέλεις να θυμώσεις κάποιον, πες του ένα ψέμα. Αν θέλεις να τον κάνεις έξω φρενών, πες την αλήθεια. Κάθε αλήθεια περνά από τρία στάδια˙ πρώτα σαρκάζεται, το δεύτερο στάδιο είναι η βίαιη αντίσταση και στο τρίτο στάδιο γίνεται αποδεκτή ως αυτονόητη. 
Arthur Schopenhauer, φιλόσοφος, 1788-1860 

Σε περίπτωση που εκλείψει το αναγνωρισμένο χρήμα και το πρότυπο του χρυσού, δεν υπάρχει τρόπος να προστατευθούν οι αποταμιεύσεις από την δήμευση (κατάσχεση) μέσω του πληθωρισμού. Δεν υπάρχει ασφαλής υπολογιστική αξία αποθεματικού. Αν υπήρχε, η κυβέρνηση θα την εκμεταλλευόταν παράνομα, όπως κάνει και με τον χρυσό. Η οικονομική πολιτική του κράτους πρόνοιας ορίζει να μην υπάρχει κανένας τρόπος να προστατευθούν οι ιδιοκτήτες μιας περιουσίας. Αυτό είναι το άθλιο μυστικό των κρατιστών «πρόνοιας» έναντι του χρυσού. Οι ελλειμματικές δαπάνες είναι απλά ένα πρόγραμμα για την «κρυμμένη» δήμευση του πλούτου. Ο χρυσός στέκεται εμπόδιο σε αυτήν την ύπουλη διαδικασία, αφού είναι ο προστάτης των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας. 
Alan Greenspan, Χρυσός και Οικονομική Ελευθερία 

Ένας είναι ο στόχος αυτών των χρηματοδοτών˙ ο έλεγχος του κόσμου με την δημιουργία άσβεστων χρεών. 
Henry Ford 

Μπορεί να φαίνεται πως αυτό που συμβαίνει είναι τυχαίο˙ η αλήθεια όμως είναι ότι η κυβέρνηση το έχει προγραμματίσει. 
Franklin Roosevelt 

Επειδή εσείς δεν ενδιαφέρεστε για τους πολιτικούς, δεν σημαίνει ότι και εσείς δεν περιλαμβάνεστε στα ενδιαφέροντά (συμφέροντά) τους. 
Περικλής, 430 π.Χ. 

Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν καταλάβει απολύτως τίποτε για το πώς λειτουργούν οι διεθνείς δανειστές χρημάτων. Κανείς και ποτέ δεν έχει ελέγξει τους λογαριασμούς της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Λειτουργεί ανεξάρτητα, χωρίς να ελέγχεται από το Κογκρέσο και χειρίζεται την πίστωση των Ηνωμένων Πολιτειών. 
Γερουσιαστής Barry Goldwater 

Είναι φυσικό οι άνθρωποι να μην θέλουν τον πόλεμο. Ούτε στην Ρωσία, ούτε στην Αγγλία, ούτε στην Γερμανία. Και αυτό, είναι απολύτως κατανοητό. Μπαίνουν όμως στη μέση οι ηγέτες της χώρας, οι οποίοι καθορίζουν την πολιτική, παρασέρνοντας τους ανθρώπους με απίστευτη ευκολία. Και αυτό το καταφέρνουν είτε πρόκειται για δημοκρατική διακυβέρνηση είτε για φασιστική δικτατορία είτε για κοινοβούλιο είτε για κομμουνιστική δικτατορία. Πώς; Απλούστατα˙ δεν έχουν παρά να πουν στον λαό ότι δέχεται επίθεση και να καταγγείλουν τους ειρηνοποιούς για έλλειψη πατριωτισμού. Όσους τολμήσουν να μιλήσουν για ειρήνη τους κατηγορούν ότι εκθέτουν την χώρα σε κίνδυνο. Πρόκειται για μια τακτική που λειτουργεί το ίδιο καλά σε οποιαδήποτε χώρα. 
Χέρμαν Γκέρινγκ, στην δίκη της Νυρεμβέργης 

Ούτε τα χαρτονομίσματα ούτε οι καταθέσεις έχουν αξία ως εμπορεύματα. Εγγενώς, το χαρτονόμισμα δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα κομμάτι χαρτί. Οι δε καταθέσεις είναι απλώς το βιβλίο καταχωρήσεων. 
Από το Βιβλίο Καταγραφής Εργασιών Modern Money Mechanics Workbook (Σύγχρονη Μηχανική του Χρήματος), της Ομοσπονδιακής Τράπεζα του Σικάγο, 1975 

Ένα από τα πιο λυπηρά πράγματα που μας έχει διδάξει η ιστορία είναι αυτό: Αν έχουμε εξαπατηθεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, έχουμε την τάση να απορρίπτουμε οποιαδήποτε απόδειξη της απάτης που έχουμε υποστεί. Δεν μας ενδιαφέρει πλέον η εξεύρεση της αλήθειας. Έχουμε γίνει αιχμάλωτοι αυτής της εξαπάτησης. Και αυτό συμβαίνει γιατί, πολύ απλά, είναι άκρως οδυνηρό να αναγνωρίσουμε ότι πέσαμε θύματα˙ ούτε στον ίδιο μας τον εαυτό δεν τολμούμε να παραδεχτούμε ότι ήμασταν τόσο εύπιστοι. 
Carl Sagan 

Μόνον τα μικρά μυστικά πρέπει να διαφυλάσσονται. Τα μεγάλα, κρατιούνται ούτως ή άλλως κρυφά από το ευρύ κοινό. 
Marshall McLuhan 

Στόχος μας είναι να απορροφήσουμε σταδιακά τον πλούτο του κόσμου. 
Cecil Rhodes, «Η μυστική τραπεζική κλίκα» 

Επιτρέψτε μου να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος θα φτιάχνει τους νόμους. 
Mayer Amschel Rothschild, ιδρυτής της Δυναστείας Rothschild Banking Dynasty (του Διεθνούς Οργανισμού Παροχής Τραπεζικών Υπηρεσιών), 1790 

Η εξουσία δεν παραχωρεί τίποτα χωρίς να το απαιτήσουμε. 
Frederick Douglass 

Σκεφτείτε μήπως ο νόμος παίρνει από κάποιους ανθρώπους ό,τι τους ανήκει και το δίνει σε άλλους αυτό που δεν είναι δικό τους. Σκεφτείτε μήπως ο νόμος ευνοεί τον έναν πολίτη εις βάρος του άλλου, κάνοντας κάτι που θεωρείται έγκλημα -εάν το κάνει ο πολίτης όμως-. Αμέσως μετά, καταργήστε αυτόν τον νόμο. Γιατί το θέμα δεν είναι μόνον ότι είναι διεφθαρμένος, το ζήτημα είναι ότι παραμένει μια γόνιμη πηγή για περαιτέρω δεινά αφού ενθαρρύνει τα αντίποινα. Εάν ένας τέτοιος νόμος δεν καταργηθεί αμέσως, θα εξαπλωθεί, θα πολλαπλασιαστεί και θα αξιοποιηθεί από το ίδιο το σύστημα. 
Frederic Bastiat 

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση απέχει από την ρύθμιση των νόμων και την φορολογία, θα γίνει εμφανές ότι το χρήμα δεν έχει καμία απολύτως αξία και η απάτη θα αποκαλυφθεί. 
Λόρδος John Maynard Keynes, «Οι οικονομικές συνέπειες της Ειρήνης» 

Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η Ομοσπονδιακές Τράπεζες είναι τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν πρόκειται για κυβερνητικά όργανα. Είναι ιδιωτικά πιστωτικά μονοπώλια που λυμαίνονται τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών προς όφελος των ιδίων και ξένων απατεώνων τους. 
Από το αρχείο 12.595 – 12.603 του Κογκρέσου, 10 Ιουνίου 1932 

Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται ασύστολα, να διαστρέφει τα γεγονότα, να δυσφημεί και να πουλάει την χώρα του προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Το ξέρετε και το ξέρω˙ άρα τι είναι όλα αυτά που μας λένε περί ανεξάρτητου τύπου; Είμαστε τα εργαλεία και οι υποτελείς των πλουσίων που βρίσκονται πίσω από τα παρασκήνια. Αυτοί κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε. 
John Swinton, Διευθυντής προσωπικού των New York Times 

Η κεντρική τράπεζα είναι ο θεσμός της πιο θανάσιμης εχθρότητας που υφίστανται οι αρχές και οι κανονισμοί του Συντάγματός μας. Αν ο αμερικανικός λαός επιτρέψει στις ιδιωτικές τράπεζες να ελέγξουν την έκδοση του νομίσματός του, πρώτα από τον πληθωρισμό και εν συνεχεία με την υποτίμηση, οι τράπεζες και οι εταιρείες που θα δημιουργούνται γύρω από αυτές θα στερήσουν από τους ανθρώπους όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία. Και δεν θα σταματήσουν μέχρις ότου τα παιδιά τους να ξυπνήσουν άστεγα, στην ήπειρο που κατέκτησαν οι πατέρες τους. 
Thomas Jefferson 

Η ιστορία έχει δείξει ότι όσο πιο πολύ αναπτύσσεται η κυβέρνηση, τόσο μειώνεται η ελευθερία. 
Thomas Jefferson 

Ο στόχος των Ροκφέλερ και των συμμάχων τους είναι η δημιουργία μιας παγκόσμιας κυβέρνησης που θα έχει τα πάντα υπό τον έλεγχό της. Αν μιλάω για συνωμοσία; Ναι, ακριβώς. Είμαι πεπεισμένος ότι υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο, διεθνούς εμβέλειας, που οργανώνεται από πολύ παλιά. γενιές παλιά στο σχεδιασμό , και απίστευτα κακές προθέσεις. 
Το μέλος του Κογκρέσου Larry P. McDonald, 1976 

Το σύνολο της τραπεζικής κίνησης, σε όλα τα κρίσιμα στάδια, ήταν συγκεντρωμένη στα χέρια λίγων ανθρώπων που επί σειρά ετών συνδέονταν μεταξύ τους ιδεολογικά και προσωπικά. 
Gabriel Kolko 

Νομίζω πως ό,τι και να πούμε συνοψίζεται στα λόγια του Γερουσιαστή Louis T. McFadden: 

Οι Ομοσπονδιακές Τράπεζες είναι ένα από τα πιο διεφθαρμένα θεσμικά όργανα. Δεν υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη που να μην γνωρίζει πως τα έθνη διοικούνται από τους Διεθνείς τραπεζίτες. 

Η αλήθεια είναι μία και την είπε ο L.B.Angus:

Το σύγχρονο τραπεζικό σύστημα κατασκευάζει χρήματα από το τίποτα. Η όλη διαδικασία είναι ίσως η καταπληκτικότερη ταχυδακτυλουργία που επινοήθηκε. 



 
Το χρήμα δεν έχει καμία αξία 
Το χρήμα είναι η μεγαλύτερη ψευδαίσθηση από όλα.
Χρήματα μας δανείζονται μόνο και μόνο για να υφίστανται αυθαίρετα επιτόκια, από ένα ιδιωτικό μονοπώλιο.
Έχουν αξία μόνο επειδή ένας νόμος λέει ότι έχουν αξία και η αξία αυξομειώνεται με βάση το πόση είναι η προσφορά στην οικονομία η οποία, και πάλι, ελέγχεται από ένα κερδοσκοπικό μονοπώλιο.
Η πραγματική τους αξία είναι το απόλυτο μηδέν, δεδομένου ότι είναι απλά ένα κομμάτι χαρτί με φανταχτερό μελάνι πάνω του! 

Τα μόνα πράγματα που έχουν πραγματική αξία για τον άνθρωπο είναι οι δεξιότητες (εργασίας), τα εργαλεία και τα υλικά, τα τρόφιμα, το νερό και η ενέργεια. 



Ηθικόν Δίδαγμα: Επιτρέπουμε στους τραπεζίτες να παγιδεύσουν τη χώρα μας στο χρέος.
Τα κεντρικά τραπεζικά συστήματα του κόσμου έχουν σχεδιαστεί για να είναι ατελείωτες σπείρες χρέους που συστηματικά μεταφέρουν πλούτο από τους ανθρώπους και μέσω των κυβερνήσεων, στα χέρια των πάμπλουτων.
Ο Ερίκ Τουσέν (Éric Toussaint), πρόεδρος της επιτροπής για την κατάργηση του χρέους του Τρίτου Κόσμου, είχε πει σε συνέντευξή του πριν από ένα χρόνο (3 Απριλίου 2013): 

Κάθε χρέος που δημιουργείται από την διάσωση των τραπεζών πρέπει να θεωρηθεί παράνομο. 
Με καλάσνικοφ, μπορείς να κλέψεις 100.000, άντε 200.000 ευρώ. Για περισσότερα, χρειάζεται να φοράς κουστούμι… 


Πηγή : osarena  
http://gregordergrieche.blogspot.gr/2014/06/blog-post_8454.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου