Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Eπιστήμονες εμφύτευσαν ανθρώπινα γονίδια σε μαϊμούδες - Τρομάζει το αποτέλεσμα Το πείραμα έχει διχάσει την επιστημονική κοινότητα.

Eπιστήμονες εμφύτευσαν ανθρώπινα γονίδια σε μαϊμούδες - Τρομάζει το
Κινέζοι ερευνητής είχαν την ιδέα να εμφυτεύσουν ανθρώπινα γονίδια σε εγκεφάλους πιθήκων για να δουν τι θα συμβεί. Το αποτέλεσμα τρομάζει όπως και το πείραμα από μόνο του.
Οι πίθηκοι έγιναν πιο έξυπνοι. Η ανάλυση της συμπεριφοράς και της φυσιολογίας των πειραματόζωων έδειξε ότι αναπτύχθηκαν με τρόπο πιο ανθρώπινο, με καλύτερη βραχυπρόθεσμη μνήμη και ταχύτερο χρόνο αντίδρασης σε σύγκριση με πριν. Ο εγκέφαλός τους χρειάστηκε επίσης περισσότερο χρόνο για να αναπτυχθεί, με παρόμοιο τρόπο με τον άνθρωπο.

Ωστόσο, η μελέτη αυτή δίχασε την επιστημονική κοινότητα, πυροδοτώντας ποικίλες αντιδράσεις.
Η έρευνα, που διεξήχθη από πολλά πανεπιστήμια  με επικεφαλής το Ινστιτούτο Ζωολογίας του Κουνμινγκ, στη νοτιοδυτική Κίνα, αποσκοπούσε στο να ρίξει περισσότερο φως στην εξελικτική διαδικασία που οδήγησε στην ανθρώπινη νοημοσύνη.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκε μια τέτοια μελέτη, με τους εμπνευστές της να την υπερπασπίζονται σθεναρά.
Αλλά οι επιστήμονες που έχουν εγείρει  εδώ και καιρό ενστάσεις για τη δεοντολογία των διαγονιδιακών πειραμάτων σε πιθήκους επιμένουν πως το πείραμα οδηγεί σε ένα «επικίνδυνο δρόμο».
Πηγή: CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου