Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Συμφωνία για ένα (τυραννικό) μέλλον του ΟΗΕ – 22-09-2024

 Γράφει ο Κλεάνθης Γρίβας

 

 

Η «Συμφωνία για Μέλλον» (The Pact of the Future) του ΟΗΕ, που υιοθετήθηκε από 193 κράτη-μέλη του στις 22 Σεπτεμβρίου 2024, είναι ένας οδικός χάρτης για την οικοδόμηση του Ολοκληρωτισμού σε παγκόσμια κλίμακα.

(Resolution adopted by the General Assembly on 22 September 2024 – A/RES/79/1 ).

«Όταν οι άνθρωποι αποδεικνύονται επιλήσμονες της ιστορικής διδαχής σύμφωνα με την οποία «πίσω από κάθε σωτήρα βαδίζει ένας δήμιος» (Samuel Johnson, 1709-1784), με αποτέλεσμα «να καταλήγουν να βάζουν μόνοι τους το κεφάλι τους στον πάγκο του χασάπη, πράγμα που συμβαίνει συχνά στην αιματηρή ιστορία του εγγενώς παράφρονος ανθρώπινου είδους,» (Κλεάνθης Γρίβας).

Με αποτέλεσμα να «ζούμε στην εποχή της προμελέτης και του τέλειου εγκλήματος. Χτες το δίκαζαν, σήμερα αυτό το ίδιο γίνεται νόμος». (Albert Camus, Ο Επαναστατημένος Άνθρωπος)

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

26 Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες: «Δεν θα συμμορφωθούμε με τη Συνθήκη για την Πανδημία του ΠΟΥ»

 Στις 29 Αυγούστου 2024, με κοινή δήλωσή τους οι κυβερνήτες 26 (από τις 50) Πολιτείες των ΗΠΑ, κατηγόρησαν τον ΠΟΥ ότι χρησιμοποιεί τη Συμφωνία για την Πανδημία για να αποκτήσει έναν «ενιαίο παγκόσμιο έλεγχο των πολιτικών υγείας»...

 

 

 

Επιμέλεια: Κλεάνθης Γρίβας

Suzanne Burdick, Ph.D.

 

The Defender

Childrens Health Defense

4 Σεπτεμβρίου 2024

 

Οι κυβερνήτες 26 πολιτειών των ΗΠΑ δήλωσαν δημόσια ότι δεν θα συμμορφωθούν με την παγκόσμια προσπάθεια ελέγχου της υγείας των Αμερικανών από την ηγεσία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Στις 29 Αυγούστου 2024, με δήλωσή τους, οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες 26 πολιτειών και η Ένωση Ρεπουμπλικάνων Κυβερνητών κατηγόρησαν τον ΠΟΥ ότι «προσπάθησε να επιβάλλει έναν παγκόσμιο έλεγχο στην πολιτική υγείας» προωθώντας μια «συμφωνία πανδημίας» ή « συνθήκη πανδημίας», με την οποία, «οι Ρεπουμπλικάνοι κυβερνήτες δεν θα συμμορφωθούν».

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2024

Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΚΑΜΕΝΗΣ ΓΗΣ

 Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, φωτιά και κείμενο

 
 Τηρουμένων των αναλογιών, η Ελλάδα βιώνει σε slow motion κάτι αντίστοιχο με την Πελοπόννησο το 1827. Τότε που ο Ιμπραήμ εφάρμοσε την τακτική της «καμένης γης», καταστρέφοντας καλλιέργειες, ξεριζώνοντας ελαιόδεντρα, καίγοντας δασικές εκτάσεις και γκρεμίζοντας σπίτια. Αφού απέτυχε να κάμψει στρατιωτικά τους εξεγερμένους, επιτέθηκε στη γη και στα μέσα παραγωγής για να τους εξουθενώσει και να τους υποτάξει. Σημάδια αυτών των καταστροφών ήταν ορατά ακόμα κι έναν αιώνα μετά.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Μπροστά και πίσω από το μανιφέστο Σαμαρά...

 



  • Στις δεκαετίες που ακολούθησαν μετά την πτώση του “υπαρκτού” ή  υπαρκτού σοσιαλισμού...  - ίσως και μια δεκαετία πριν... λόγω... του νεοφιλελεύθερου υπερεθνικού  χυλού της ΕΕ...
  •                                                                                @
  • ... δημιουργήθηκαν δύο πολιτικοκοινωνικά κινήματα ενάντια στην.... παγκοσμιοποίηση!
  •                                                                                 @
  • Το ένα υπερδεξιό, χρησιμοποιώντας πολλές φορές πολιτικές ατζέντες, σύμβολα, συνθήματα και πρακτικές από την παλαιά ευρωπαϊκή κινηματική ακροδεξιά (φασιστική και εθνικοσοσιαλιστική).