Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

«Αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε επί της αρχής η ενσωμάτωση της επικίνδυνης θεωρίας «των άκρων» - Ανοίγουν δρόμοι για παραπέρα χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος


Ψηφίστηκε χτες το απόγευμα επί της αρχής, κατά πλειοψηφία, από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τη ΔΗΜΑΡ, στο Γ' Θερινό Τμήμα της Βουλής, το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο φέρει τον τίτλο «Τροποποίηση του ν.927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)».

Με το νομοσχέδιο αυτό, όπως επιβεβαιώνεται από τον τίτλο του ακόμα, η κυβέρνηση ενσωματώνει στην ελληνική νομοθεσία το αντιδραστικό πλαίσιο της ΕΕ, ανοίγοντας το δρόμο για την εφαρμογή των ανιστόρητων και αντιεπιστημονικών θεωριών των «άκρων», για την ποινικοποίηση της ταξικής πάλης, για την ποινικοποίηση, όπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ,Γιάννης Γκιόκας,«του αναφαίρετου δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει, αν το αποφασίσει, έναν διαφορετικό δρόμο οικονομικής και κοινωνικής εξέλιξης». Ο Γ. Γκιόκας έκανε εξαρχής καθαρό ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το νομοσχέδιο.
Το γεγονός ότι το νομοσχέδιο ενσωματώνει το βάρβαρο πλαίσιο της ΕΕ αποσιωπήθηκε πλήρως από όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης. Ο ΣΥΡΙΖΑδεν ανέφερε λέξη για την απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ. Επικέντρωσε την προσοχή του στις ελλείψεις του νομοσχεδίου και στην ποινικοποίηση του λόγου, ενώ στο τέλος ψήφισε «παρών». Κατά ψήφισαν ΑΝΕΛ και ΧΑ, εξαπολύοντας επίθεση κατά της κυβέρνησης, διανθισμένη με εθνικιστικές κορόνες και αποκρύβοντας πλήρως ότι το νομοσχέδιο αποτελεί ενσωμάτωση του αντιλαϊκού πλαισίου της ΕΕ.
Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Δικαιοσύνης, για να κάμψει τις αντιδράσεις κυβερνητικών βουλευτών, ανακοίνωσε αλλαγές που προβλέπουν ότι εκτός από το Ολοκαύτωμα θα τιμωρείται πλέον όποιος επιδοκιμάζει, ευτελίζει ή κακόβουλα αρνείται τις γενοκτονίες που έχει αναγνωρίσει η Ελληνική Βουλή (Ποντίων, Αρμενίων, Μικρασιατών κ.λπ.) και όποιος μπορεί να προκαλέσει διακρίσεις με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Νομοσχέδιο ενσωμάτωσης του αντιλαϊκού πλαισίου της ΕΕ

Οπως ανέφερε ο Γ. Γκιόκας, η αντιδραστική απόφαση - πλαίσιο της ΕΕ ενσωματώνεται κυρίως στο άρθρο 2, το οποίο περιέχει τις γενικότητες «εγκλήματα πολέμου», «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» και «γενοκτονίες». Σημείωσε ότι η ήδη υπάρχουσα νομοθεσία - αν και μπορεί να ήθελε κάποιες βελτιώσεις - ήταν επαρκής. Είχε διαμορφωθεί από το 1979 και το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκε «είχε να κάνει με την πολιτική βούληση, είχε να κάνει με συγκεκριμένες ευθύνες στα πλαίσια του κρατικού μηχανισμού και της Δικαιοσύνης που δρα σ' ένα προκαθορισμένο περιβάλλον. Είχε να κάνει με ζητήματα ανοχής απέναντι στην έξαρση των ρατσιστικών φαινομένων, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα. Είχε να κάνει και με τις διασυνδέσεις του φασισμού, της οργανωμένης έκφρασής του, της Χρυσής Αυγής, με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, με την ενθάρρυνση ρατσιστικών αντιλήψεων και πρακτικών. Αρα, πίσω από τη συζήτηση και τα μεγάλα λόγια υπάρχει μια τεράστια υποκρισία. Και το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο ναζισμός αξιοποιήθηκε από το σύστημα το προηγούμενο διάστημα για τον αποπροσανατολισμό, για τον εγκλωβισμό. Και σήμερα με τη δήθεν αντιμετώπισή του - και με το σημερινό νομοσχέδιο - αξιοποιείται ξανά για να καλλιεργηθούν λογικές άκρων, για να γίνουν γενικεύσεις και ταυτίσεις και να συνδεθεί η εγκληματική δράση του ναζισμού της Χρυσής Αυγής με την πάλη του εργατικού - λαϊκού κινήματος».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης επισήμανε μεταξύ άλλων: «Το νομοσχέδιο είναι καθαρά υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης να προσαρμόσει τη νομοθεσία της με βάση αυτή της ΕΕ, ναι ή όχι; Γιατί κανένας δεν μιλάει για την ΕΕ εκτός ΚΚΕ και όλοι αναλώνονται σε εσωτερικές αντιπαραθέσεις; Θέλετε να κρύψετε πού στοχεύει η ΕΕ; (...) Είναι υποκρισία η συζήτηση που γίνεται εδώ και όλη η αντιπαράθεση. Το νομοσχέδιο δεν έρχεται για να βελτιώσει τη νομοθεσία, αλλά για να ενσωματώσει την απόφαση της ΕΕ».
Ο Θ. Παφίλης ανέφερε τις ευθύνες των κυβερνήσεων, παρά το νομοθετικό πλαίσιο, για την ενθάρρυνση του ρατσισμού και του ναζισμού. Τόνισε ότι φασισμός και ρατσισμός είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού, κατέθεσε ιστορικά γεγονότα που αφορούν την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία με απόφαση του μεγάλου κεφαλαίου της Γερμανίας, και τη στήριξή του από αμερικανικά μονοπώλια, αναδεικνύοντας ότι η θεωρία «του επιστημονικού σοσιαλισμού, ο κομμουνισμός από τη φύση του είναι ριζικά αντίθετος στο διαχωρισμό των ανθρώπων, ανάλογα με το έθνος, τη φυλή, το χρώμα».
Ειδικά για την ΕΕ ανέφερε ότι προβάλλει τη θεωρία των «άκρων» για να εξισώσει το φασισμό με τον κομμουνισμό, να «εξισώσει το θύτη με τα θύματα, το σκοταδισμό με ό,τι πιο προοδευτικό, παρά τις αδυναμίες και τα προβλήματα, γνώρισε η ανθρωπότητα. Και το κάνει σκόπιμα και είναι λογικό», γιατί λειτουργεί ανάλογα με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. «Το πλαίσιο της ΕΕ θέλει να ποινικοποιήσει, σε τελευταία ανάλυση, την ιδεολογία όχι του φασισμού γιατί αν ήταν διαφορετικά δεν θα πήγαινε στην Ουκρανία που συμμετέχουν οι φασίστες στην κυβέρνηση, ούτε θα χρηματοδοτούσαν σκοταδιστικές οργανώσεις», όπως οι «τζιχαντιστές».
«Ποιος θα αποφασίσει, σημείωσε, τι είναι γενοκτονία και έγκλημα της ανθρωπότητας, όταν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης αντί να καταδικαστεί το ΝΑΤΟ για εγκλήματα κατά της Γιουγκοσλαβίας καταδικάστηκε ο Μιλόσεβιτς, ανεξάρτητα από τις όποιες ευθύνες μπορεί να είχε. Υπάρχουν πολιτικές σκοπιμότητες και γι' αυτό δεν το δεχόμαστε».


Ανοίγουν δρόμοι για παραπέρα χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος
Αποσπάσματα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, στη χτεσινή συζήτηση για το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο
Στην ομιλία της στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή για το λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο, η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ,Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Γενοκτονίες έγιναν, αν θέλετε να χρησιμοποιήσω τον όρο. Εχει όμως σημασία γιατί. Πείτε μου, οι βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι τι είναι; Δεν είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας; Γιατί τις έριξαν οι Αμερικανοί; Ηταν σε πόλεμο εκείνη την ώρα; Αμύνονταν; Αφήστε που τα πυρηνικά όπλα είναι και ένα ζήτημα ως όπλο πολέμου, αλλά εν πάση περιπτώσει. Γιατί, ο πόλεμος του Βιετνάμ τι ήταν; Οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ασία τι ήταν; Ηταν πόλεμος υπέρ της ανθρωπότητας;
Εμείς δεν πρόκειται να καταθέσουμε και να μιμηθούμε και να φέρουμε εδώ για γενοκτονίες κ.λπ. Και γιατί θα μιλάμε μόνο για τις γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων και όχι σε βάρος άλλων λαών; Δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι τέτοιο. Λέμε τώρα για τις σφαγές κατά των χριστιανών. Τους έσφαξαν γιατί ήταν χριστιανοί; Τώρα, μη μου πείτε ότι πιστεύετε ότι τους τζιχαντιστές στη Συρία τους έπιασε ο πόνος γιατί κάποιες γυναίκες δεν φοράνε μπούργκα κ.λπ. Εδώ ένας ολόκληρος λαός, το μεγαλύτερο μέρος του γερμανικού λαού, στήριξε τον Χίτλερ και το γερμανικό εργατικό και λαϊκό κίνημα ήταν από τα πιο δυναμικά και τα πιο ισχυρά στην Ευρώπη και μετατράπηκε έτσι.
Επομένως, ξέρουμε πώς γίνεται και η μεταστροφή συνειδήσεων. Με αυτή την έννοια διαφωνούμε ριζικά. Δεν μπορεί αυτό το πράγμα να μπει στο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο. Για εμάς - θα σας το πω καθαρά - το άρθρο 2 είναι casus belli, πολιτικού πολέμου βέβαια.
Αλλά το θέμα δεν είναι να αφήσουμε μόνο τους επιστήμονες να μιλάνε, γιατί κι εμείς ως Κόμμα έχουμε μια άποψη. Και το νομοσχέδιο αφήνει καθαρά να εννοηθεί η δίωξη, αν προκαλούμε μίσος και ενδεχομένως μπορεί αύριο να θεωρηθούμε και προδότες, αν κάνουμε μια κριτική στην ελληνική πολιτική.
Συζητάμε για το ρατσισμό, το ναζισμό, που στρέφεται κατά των μεταναστών, όχι κατά άλλων λαών γενικά. Εάν έρθουν εδώ Πακιστανοί επιχειρηματίες, Σενεγαλέζοι και, δεν ξέρω, από το Τζιμπουτί, για να αγοράσουν γη, να τους τα δώσουν να φτιάξουν καζίνο και να μας φτιάξουν και κρεμαστούς κήπους, εάν έρθουν δηλαδή οι ευυπόληπτοι πλούσιοι - όπως λέει και ο καινούργιος δήμαρχός μας στο Μαραθώνα, ότι θα μας φέρει τους ευυπόληπτους πλούσιους, εκεί που δεν έχουμε ούτε αποχέτευση - δεν θα βγει ούτε χρυσαυγίτης να τους κυνηγήσει. Με τους φτωχούς, τους φτωχοδιάβολους - και δεν το λέω υποτιμητικά - αυτούς τους διωγμένους από την πείνα, τη φτώχεια, τη δίωξη, τη δυστυχία τα βάζουν.


Ποιος καλλιέργησε το έδαφος

Αφήνατε να γίνεται ολόκληρη συζήτηση ότι η ανεργία οφείλεται στους ξένους. Αρχικά δεν υπήρχε τέτοια ανεργία και όντως έδιωχναν Ελληνες για να πάρουν ξένους, για να ρίξουν τα μεροκάματα. Δεν οφείλεται η ανεργία στους ξένους. Αυτά τα αφήσατε, δούλευαν από κάτω τα διάφορα κέντρα και παράκεντρα, επίσημα και ανεπίσημα, και βέβαια το πράγμα φούντωσε. Δεν είναι η κρίση που το προκάλεσε. Είχε καλλιεργηθεί το έδαφος. Θυμόμαστε τη δεκαετία του 1990 με το Σκοπιανό και εκείνα τα συλλαλητήρια για τα Σκόπια, όπου ήταν όλα τα κόμματα "πλην Λακεδαιμονίων", που έλεγε ο Λεωνίδας Κύρκος για το ΚΚΕ. Αυτά δεν καλλιέργησαν ένα κλίμα; Και δεν έλυσαν και το πρόβλημα.
Οσο γι' αυτά που λένε για "μηδενική ανοχή", εκκαθαρίσεις μεταναστών, διαχωρισμό των μεταναστών σε νόμιμους και παράνομους, δεν μου λέτε, αυτά τα θύματα τώρα από τη Συρία τι θα τους θεωρήσετε, παράνομους; Τι άδεια να πάρουν αυτοί όταν τους σκοτώνουν ανά χίλιους; Θα τους ζητήσεις χαρτιά νομιμότητας; Εμείς περιφρονούμε εντελώς και έχουμε εντελώς διαφορετική γνώμη για το κράτος δικαίου και τις αρχές της ΕΕ και ούτε έχουν κανένα κύρος στην Ελλάδα. Η ΕΕ και το κράτος δικαίου, που λέτε, έχει ευθύνη για το μεταναστευτικό ρεύμα. Με τους πολέμους κ.λπ. υπάρχει ευθύνη. Επομένως, όλα αυτά τα πράγματα καλλιέργησαν ένα κλίμα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει να υπάρχει νόμος. Βεβαίως πρέπει να υπάρχει και από αυτή την άποψη, τουλάχιστον, πρέπει να υπάρχουν μέτρα πρόληψης και μέτρα βοηθητικά για τα θύματα, κοινωνική και νομική στήριξη.
Τέλος, η εξίσωση ναζισμού και κομμουνισμού είναι μία κατάσταση σήμερα στην ΕΕ. Για πάρτε τα βιογραφικά των Προέδρων, παλιότερων και νυν, αλλά κυρίως της πρώτης εικοσαετίας, στις Βαλτικές χώρες. Οι συνεργάτες των Γερμανών φύγανε και ξαναγύρισαν. Πώς, λοιπόν, να μην εξισώσει τον κομμουνισμό με το φασισμό η ΕΕ, όταν αυτά είναι τα στελέχη της; Μα, άμα δεν κάνουν την εξίσωση ανοίγουν το λάκκο τους.
Δεν φοβόμαστε ως Κόμμα, αλλά δεν μπορούμε να ψηφίσουμε ένα νομοσχέδιο που ανοίγει την πόρτα σε μια επιδείνωση του συσχετισμού δυνάμεων ή σε μια επιδείνωση της διεθνούς κατάστασης - δεν είναι μόνο η κατάσταση στην Ελλάδα, είναι και η διεθνής κατάσταση - στο πώς μπορεί αυτά να χρησιμοποιηθούν κατά του λαϊκού κινήματος, κατά του Κόμματος ή και κατά άλλων οργανώσεων.
Από αυτήν την άποψη, με τίποτα δεν το ψηφίζουμε, με τίποτα. Και μόνο που λέει "με βάση το κράτος δικαίου και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης", το πλαίσιο δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανοίγονται αυτοί οι δρόμοι».

Ριζοσπάστης

http://e-oikodomos.blogspot.gr/2014/09/blog-post_66.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου