Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Έντουαρτ Σνόουντεν: Η κυβέρνηση μπορεί να αποκτήσει φωτογραφία ακόμη και των γεννητικών σου οργάνων


Μετά το σκάνδαλο των αποκαλύψεων για υποκλοπές συνομιλιών και τη διαρροή απόρρητων πληροφοριών για κυβερνητικές υποθέσεις, όχι μόνο για τις ΗΠΑ αλλά και άλλων χωρών, από τον Έντουαρντ Σνόουντεν, έρχεται ακόμη μια αποκάλυψη που οξύνει ακόμη περισσότερο τα πνεύματα και αναμένεται να προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Ο Σνόουντεν αναζήτησε και βρήκε άσυλο στη Ρωσία προκειμένου να αποφύγει τη βέβαιη καταδίκη. "Μου λείπει η χώρα μου, το σπίτι μου και η οικογένειά του", δήλωσε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του κωμικού John Oliver.



Στην εκπομπή "Last Week Tonight" αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει ειδικό πρόγραμμα που συλλέγει όλες τις πληροφορίες για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά, είτε ζούμε στις ΗΠΑ είτε όχι. "Υπάρχει πρόγραμμα που συλλέγει κάθε πληροφορία για όλους μας, μέχρι και φωτογραφίες των γεννητικών μας οργάνων", ανέφερε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα τόνισε πως αν είμαστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο τότε όλες οι προσωπικές μας πληροφορίες συλλέγονται σε μια βάση δεδομένων, της οποίας η έκτασή είναι αχανής.
"Το πρόγραμμα ονομάζεται "PRISM" και συλλέγει όλες της πληροφορίες που καταχωρούμε στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης , στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στις μηχανές αναζήτησης και σε οποιονδήποτε ισότοπο" θα πει.
Ενώ, προσθέτει "πως το πρόγραμμα δεν χρειάζεται την άδεια των ισοτόπων που επισκεπτόμαστε, καθώς στην ουσία υποκλέπτει τις πληροφορίες χωρίς να γίνεται αντιληπτό".
(Πηγή: HuffingtonPost)
http://news247.gr/eidiseis/texnologia/entoyart-snooynten-h-kyvernhsh-mporei-na-apokthsei-fwtografia-akomh-kai-twn-gennhtikwn-soy-organwn.3399176.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου