Σάββατο 21 Απριλίου 2018

(Αφιερωμένο εξαιρετικά στους αντισημίτες)! Νάταλι Πόρτμαν εναντίον Νετανιάχου: Γιατί ακύρωσε τη συμμετοχή της σε εκδήλωση στο Ισραήλ

Η ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν

Η απόφαση της Νάταλι Πόρτμαν, να μην παραστεί σε εκδήλωση βράβευσή της στο Ισραήλ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο Ισραήλ καθώς οι διοργανωτές της τελετής των Βραβείων Genesis αποφάσισαν να ακυρώσουν την απονομή του βραβείου.

Η ίδια υποστήριξε ότι η απόφασή της χαρακτηρίστηκε λανθασμένα από κάποιους, ενώ η διοργανωτές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν ότι εκπρόσωπος της διάσημης ηθοποιού επικαλέστηκε κάποια «δυσάρεστα» γεγονότα στο Ισράηλ πρόσφατα, για να δικαιολογήσει την απόφασή της να μην εμφανιστεί στην τελετή.
Αυτό οδήγησε πολλούς στο συμπέρασμα ότι η απόφασή της συνδέεται με τη διεθνή κριτική που ασκήθηκε στο Ισραήλ για τη στρατιωτική απάντηση που έδωσε στις διαδηλώσεις παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας τις προηγούμενες εβδομάδες, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 35 παλαιστινίων.
Το Τελ Αβίβ δήλωσε ότι κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για την υπεράσπιση των συνόρων του. Κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης Νετανιάχου υποστήριξαν ότι η Πόρτμαν φάνηκε να χειραγωγείται από την διεθνή εκστρατεία υπό τους παλαιστίνιους για μποϊκοτάρισμα του Ισραήλ.
«Αφήστε με να μιλήσω εγώ για τον εαυτό μου», δηλώνει η Νάταλι Πόρτμαν σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στο instagram. «Επέλεξα να μην παραβρεθώ γιατί δεν ήθελα να φανεί ότι υποστηρίζω τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος θα μιλούσε στην τελετή». Προσέθεσε ακόμα ότι δεν υποστηρίζει το κίνημα που προωθεί το μποϊκοτάρισμα του Ισραήλ, το οποίο έχει στόχο την απομόνωση του Τελ Αβίβ.
«Όπως πολλοί Ισραηλινοί και Εβραίοι ανά τον κόσμο, μπορώ να ασκώ κριτική στην ηγεσία του Ισραήλ χωρίς να επιθυμώ το μποϊκοτάρισμα ολόκληρου του έθνους», δήλωσε η ηθοποιός και συνέχισε λέγοντας ότι «το Ισραήλ ιδρύθηκε ακριβώς πριν από 70 χρόνια για να αποτελέσει το καταφύγιο των προσφύγων του Ολοκαυτώματος. Αλλά η κακή συμπεριφορά απέναντι σε αυτούς που υποφέρουν από τις σημερινής αγριότητες, απλά δεν είναι σύμφωνη με τις εβραϊκές αξίες μου. Επειδή νοιάζομαι για το Ισραήλ πρέπει να σταθώ κατά της βίας, της διαφθοράς, της ανισότητας και της κατάχρησης εξουσίας».
http://www.news247.gr/celebrities/natali-portman-enantion-netaniachoy-giati-akyrose-ti-symmetochi-tis-se-ekdilosi-sto-israil.6604632.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου