«Δε μπορεί να υπάρξει πραγματική μεταρρύθμιση, όσο η κυριαρχία δεν ανήκει εξ ολοκλήρου στο έθνος. Δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία, εφ 'όσον οι αρχές του Συντάγματος του 1793 δεν έχουν γίνει πραγματικότητα».
Φ. Ένγκελς: «Collected Works», vol. 6, σ. 363
_____________________
Στο Eurogroup της 5 Μαΐου 2014, ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή τη διαπραγμάτευση του χρέους, «κουβαλούσε» μαζί του ένα σχέδιο... ανάπτυξης της Ελλάδας με ορίζοντα την επόμενη 10ετία. Το σχέδιο αυτό δεν ήταν τίποτε άλλο, από τη μελέτη υπό τον τίτλο «Greece 20/20» της εταιρείαςMcKinsey, η οποία είχε συνταχθεί το 2012 και είχε χρηματοδοτηθεί από τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα. Η εν λόγω μελέτη, που συνοδευόταν κι από σχετική μελέτη του ΙΟΒΕ, εγκρίθηκε τελικά μετ’ επαίνων από το Eurogroup.
Η παρουσίαση της μελέτης McKinsey έγινε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων(ΣΟΕ), Πάνο Τσακλόγλου, (το κάθαρμα, που είχε εισηγηθεί την κατάργηση του αφορολογήτου για τα παιδιά, καθιστώντας έτσι τα νεογέννητα, ως τεκμήριο διαβίωσης), τονίζοντας ότι η υλοποίησή του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί με κεφάλαια του ΕΣΠΑ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και το Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο, στο οποίο συμμετάσχει και η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW!
Ο στόχος της συγκεκριμένης μελέτης αναφέρεται κατά γράμμα και στο κείμενό της: «Στόχος είναι η ενοικίαση κενής-αδρανούς δημόσιας γης σε τέσσερις μεγάλες εταιρείες προκειμένου να εγκαταστήσουν μονάδες για παραγωγή, επεξεργασία και εξαγωγή προϊόντων βασισμένες πάντα σε νέες μεθόδους. Έτσι και η εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας θα επιτευχθεί και η Ελλάδα δίνοντας σημασία στη μαζική παραγωγή προϊόντων με τη χρήση της εξελιγμένης τεχνολογίας θα αναδειχθεί σε μεγάλη εξαγωγική δύναμη».
Με άλλα λόγια, στόχος της αποικιοκρατίας είναι να υπάρξουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα μονοπωλούντην καλλιέργεια, την παραγωγή και την επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη, που τυχόν θελήσει ν’ ακολουθήσει αυτόνομη πορεία.
Ποια είναι όμως η γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, η οποία ιδρύθηκε το 1948, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στα πλαίσια του σχεδίου Μάρσαλ και θα χρηματοδοτήσει το ξεκλήρισμα της αγροτιάς; Η KfW είναι γερμανική κρατική τράπεζα επενδύσεων, στην οποία πρόεδρος είναι ο ίδιος ο Σόιμπλε (οι κακές γλώσσες λένε ότι στη μετοχική σύνθεσή της συμμετέχει κι ο Στουρνάρας) και η οποία υπέγραψε το ελληνικό μνημόνιο («Memorandum of understanding») για λογαριασμό της Γερμανίας, βάσει του οποίου δημιουργήθηκε ένα Ελληνικό αναπτυξιακό Ταμείο (Greek development fund) το οποίο ονομάστηκε Institution for Growth (IfG)! Για όσους δεν θυμούνται, το Memorandum of understanding, δηλαδή η συμμετοχή της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας στο Ελληνικό Επενδυτικό Ταμείο. υπεγράφη στις 23 Απριλίου 2014 μεταξύ της KfW και των Γιάννη Στουρνάρα και Κωστή Χατζηδάκη (τότε υπουργού Ανάπτυξης).
Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας: Εργάτες, αγρότες, επιστήμονες, μικρομεσαίοι κλπ: Είναι αδύνατο να σωθείμόνος του κάποιος άνθρωπος (εκτός αν συνεργαστεί με το καθεστώς), ή κάποια κοινωνική τάξη σε μια χώρα που έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους και λειτουργεί υπό καθεστώς κατοχής. Είναι αδύνατο να θεωρούμε, ότι οι δουλοπάροικοι έχουν προοπτική λύτρωσης!
Η ανατροπή των μνημονίων, που εφαρμόζουν τα ξεπουλημένα κατοχικά κόμματα, ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ, αν δεν ανατραπεί το καθεστώς κατοχής!
Αν δε σηκώσουμε τη σημαία της εθνικής ανεξαρτησίας και της λαικής κυριαρχίας, που εδώ και 40 χρόνια έχειυποστείλει η επίσημη (και μη) Αριστερά.
Αν δεν πάρουμε πίσω την πατρίδα μας, αν δε γίνουμε εμείς αφεντικά στον τόπο μας.
Τότε...άμομοι εν οδώ αλληλούια.
Και μην ξεχνάμε: Να κρατήσουμε καλά μέσα στην ψυχή μας, το πνεύμα του μετώπου!
askordoulakos
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/01/mckinsey-kfw.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου