Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

(Οι νεοφασίστες του Τσίπρα είναι εδώ και ζητούν ελεγχόμενη πληροφόρηση και ελευθερία της γνώμης και του λόγου)! Τι σκοπιμότητες υπηρετεί η δημιουργία του «Μητρώου Διαδικτύου»;


Κάπως περίεργο μας φαίνεται δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο ο υπουργός επικρατείας Ν. Παππάς μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης θα βάλει «τάξη» στην «ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί στο Ιντερνέτ».

Και πώς θα γίνει αυτό σύμφωνα με το δημοσίευμα; Θα δημιουργηθεί, λέει ένα «Μητρώο Διαδικτύου» με «πλήρη καταγραφή των στοιχείων κάθε ιστοσελίδας». Υποτίθεται ότι μ αυτό τον τρόπο θα μπορεί να ελεγχθούν «οι εκβιασμοί, οι συκοφαντίες και οι παρανομίες που ανθούν στο διαδίκτυο».
Η σκοπιμότητα αυτής της ενέργειας, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες είναι «να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία που βασιλεύει» στο Ιντερνέτ.



Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι η κυβέρνηση «κρούει ανοιχτές θύρες». Οι πάντες γνωρίζουν ότι για να δημιουργήσεις μια ιστοσελίδα πρέπει να δώσεις τα πλήρη στοιχεία σου στον πάροχο που θα σου εξασφαλίσει χώρο. Σε δευτερόλεπτα η υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος μπορεί να πληροφορηθεί σε ποιον ανήκει μια ιστοσελίδα που θα εμφανίσει «προβληματικά» δημοσιεύματα.

Οπότε τι νόημα έχει η δημιουργία αυτού του «Μητρώου Διαδικτύου»; Από την άλλη αστυνόμευση στην μπλοκόσφαιρα υπάρχει -μόνο για κακουργηματικές παραβάσεις- αφού αυτό προβλέπεται  από τις δυο μεγάλες ιδιωτικές πλατφόρμες για μπλοκ, (wordpress και blogspot) που υπάγονται στην Αμερικανική νομοθεσία. Tι σκοπιμότητες, άραγε, υπηρετεί αυτή η κυβερνητική πρόθεση;


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/03/blog-post_34.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου