Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Η γερμανική αστυνομία δοκιμάζει τις κάμερες αναγνώρισης προσώπων στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου

Η γερμανική αστυνομία δοκιμάζει τις κάμερες αναγνώρισης προσώπων στον σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου
Η γερμανική αστυνομία εγκατέστησε σήμερα τις πρώτες κάμερες με δυνατότητα αναγνώρισης και ταυτοποίησης προσώπων στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου, δοκιμάζοντας τη νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να συμβάλλει στον εντοπισμό και τη σύλληψη υπόπτων για εγκληματικές ή τρομοκρατικές ενέργειες.


«Θέλουμε να δοκιμάσουμε πόσο καλή είναι στην πραγματικότητα η τεχνολογία» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Γενς Σομπράνσκι παρουσιάζοντας το πιλοτικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει 6 μήνες.


Οι φωτογραφίες των Γερμανών πολιτών που συμμετείχαν εθελοντικά στο πρόγραμμα εισήχθησαν στο νέο σύστημα παρακολούθησης ώστε να δοκιμαστεί πόσο καλά το εν λόγω λογισμικό μπορεί να τους αναγνωρίζει και να τους ξεχωρίζει από το πλήθος των επιβατών και περαστικών στο σιδηροδρομικό σταθμό Südkreuz.

Ο σεβασμός στην ιδιωτική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα για τους Γερμανούς. Ο Σομπράνσκι επισήμανε ότι το υλικό από τους επιβάτες που διέρχονται από τον σταθμό θα διαγραφεί.

Ο Ούρλιχ Σέλενμπεργκ, πρόεδρος της German Bar Association, μιας ομάδας νομικών που ασχολείται μεταξύ άλλων με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το αν η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει. Υποστήριξε ότι η φονικότερη επίθεση στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο, στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, διαπράχθηκε από έναν μετανάστη τον οποίο παρακολουθούσαν οι αρχές ασφαλείας.

«Η βελτίωση της ασφάλεια δεν είχε να κάνει με το να αποκαλύπτουμε κάτι καινούργιο αλλά κυρίως με το να ερευνάμε δυναμικότερα κάτι που γνωρίζουμε» υπογράμμισε.


http://www.zougla.gr/kosmos/article/i-germaniki-astinomia-dokimazi-tis-kameres-anagnorisis-prosopon-sto-sidirodromiko-sta8mo-tou-verolinou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου