Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

[Το τέλος του Δυτικού Δικαίου (γνήσιο τέκνο του Διαφωτισμού και της προοδευτικής επαναστατικής φάσης του καπιταλισμού) την εποχή του ύστερου καπιταλισμού: Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα των κατασταλτικών μηχανισμών]! Σκάνδαλο στη Βρετανία: Η αστυνομία πλήρωσε καταδικασμένο βιαστή ανήλικης για να διεισδύσει σε σπείρα παιδοφίλων

NORTHUMBRIA POLICE

Η πληρωμή ποσού 10.000 λιρών από τη βρετανική αστυνομία σε άνδρα που είχε καταδικαστεί για βιασμό ανήλικης, προκειμένου να διεισδύσει σε σπείρα παιδοφίλων «πέρασε τα όρια», εκτίμησε ο πρώην επικεφαλής της αρμόδιας «task force» της βρετανικής κυβέρνησης.

Ο Τζιμ Γκαμπλ, ο οποίος είχε στήσει τη συγκεκριμένη ομάδα για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών αποδοκίμασε τη συγκεκριμένη επιλογή της αστυνομίας της Νορθούμπρια- ο επικεφαλής της οποίας είχε υπεραμυνθεί της απόφασης αυτής, λέγοντας πως επικίνδυνα άτομα δεν θα είχαν βρεθεί στη φυλακή αν ο ίδιος δεν είχε αποφασίσει να πληρώσει τον εν λόγω εγκληματία για να κατασκοπεύει σε πάρτι όπου υπήρχαν υποψίες ότι δίνονταν ναρκωτικά και κακοποιούνταν σεξουαλικά ανήλικα κορίτσια.

Ωστόσο ο Γκαμπλ, πρώην επικεφαλής της Child Exploitation and Online Protection Centre, είπε πως η πρακτική αυτή «πέρασε τα όρια».
«Νομίζω πως όλες οι αστυνομίες πιέζονται να κάνουν τη δουλειά τους καλά. Αλλά υπάρχουν τρόποι και μέθοδοι να το κάνεις...πρέπει να υπάρχουν όρια και γραμμές που δεν πρέπει να περνιούνται. Κατά τη γνώμη μου, πέρασαν πολύ το όριο αυτή τη φορά. Προσωπικά δεν μπορώ να φανταστώ συνθήκες όπου θα είχα δώσει άδεια να καταβληθεί πληρωμή σε κάποιον που έχει καταδικαστεί για βιασμό. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μηχανισμούς ελέγχου μπορείς να έχεις με έναν τέτοιο πληροφοριοδότη...που θα σε έκαναν να νιώσεις σίγουρος ότι δεν θα αποτελούσε κίνδυνο για νεαρές και ευάλωτες κοπέλες, δεδομένου του τι γνωρίζω για το ιστορικό αυτού του ατόμου».
Ο πληροφοριοδότης, γνωστός μόνο ως ΧΥ, στρατολογήθηκε, αν και είχε καταδικαστεί για εγκλήματα σεξουαλικής φύσης, καθώς είχε ναρκώσει μια ανήλικη και είχε καλέσει έναν άλλον άνδρα για να τη βιάσει αφού το είχε κάνει και αυτός, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο του Νιούκαστλ.
Χρόνια αργότερα, η αστυνομία τον στρατολόγησε ως πληροφοριοδότη στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης «Sanctuary». Συνολικά 461 άτομα συνελήφθησαν στο πλαίσιο αυτών των ερευνών, ενώ έχουν υπάρξει επαφές με 782 δυνάμει ενάγοντες, και έχουν βρεθεί 287 θύματα.
Η όλη υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία, καθώς πολλοί επικρίνουν την επιλογή αυτή της αστυνομίας, τη στιγμή που πολλοί δέχονται ότι τέτοιου είδους δύσκολες επιλογές είναι ζωτικής σημασίας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.
i FRONT PAGE: Outrage at rapist paid by police pic.twitter.com/PZvSpiepiO
The only outrage is that fabricated by police hating media. Good job by @northumbriapol putting 18 paedophiles away.

http://www.huffingtonpost.gr/2017/08/10/eidhseis-diethnes-skandalo-sth-bretania-astyomia-biasths-paidiwn_n_17716846.html?1502367885

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου